Donacija Ministarstva za zaštitu životne sredine stigla u Srbobran

13. avgust 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Danas potpisanim ugovorom o donaciji, između Opštine Srbobran i Ministarstva za zaštitu životne sredine, lokalna samouprava dobila je kontingent od 30 novih kontejnera i 103 kante za otpad.

Ugovor su potpisali Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, i Sara Pavkov, posebna savetnica ministarke Irene Vujović, a dobijena donacija već je dopremljena u JKP “Graditelj”, preduzeće koje će raspolagati sa kontejnerima i kantama.

Nakon što su završili potpisivanje, Debeljački i Pavkov dali su i izjave za medije, gde se na prvom mestu naglašava jako dobra i bliska saradnja koju imaju opštinska uprava Srbobran i Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

“Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je i ove godine za 34 lokalne samouprave raznu opremu, kante, kontejnere i čistilice, koja će direktno unaprediti kvalitet života u izabranim sredinama. Opštini Srbobran pripale su 103 kante i 30 kontejnera za odlaganje otpada, koje će koristiti Javno komunalno preduzeće ‘Graditelj’. Akcija se sprovodi u cilju unapređenja upravljanja otpadom, što je jedan od prioriteta Ministarstva zaštite životne sredine. Od početka 2021. godine raspisali smo niz konkursa, jer nam je cilj da sredstva ‘spustimo’ na nivo opština i gradova, pa smo tako finansirali projekte umanjenja aero zagađenja kroz zamenu kotlova, zatim projekte pošumljavanja i zaštite i očuvanja zemljišta, dok je u toku izbor lokalnih samouprava koje će uz našu pomoć krenuti u projekte uklanjanja divljih deponija”, najavila je Sara Pavkov.

Pored danas realizovane donacije, Debeljački je podsetio i na druge projekte koje je lokalna samouprava realizovala ili će to uraditi u narednom periodu, za šta je izrazio zahvalnost savetnici Pavkov, i zamolio je da reči zahvalnosti prenese i ministarki Vujović.

“Ovo je još jedna konkretna i značajna podrška koja stiže građanima opštine Srbobran. Naša saradnja sa Ministarstvom zaštite životne sredine traje u kontinuitetu i već smo uspešno realizovali nekoliko projekata. Posebno hvala na donaciji koja nam je danas stigla, jer na taj način povlačimo prvi korak ka dobrom upravljanju otpadom, što jeste i cilj delovanja naše lokalne samouprave. Upravo zbog toga smo sa predstavnicima ovog ministarstva otvorili i temu regionalne deponije, koja je sada aktuelna i predviđa zatvaranje naše deponije i prelazak na regionalnu deponiju u Novom Sadu. Želim istaći da izuzetnu saradnju opštine Srbobran i nadležnog ministarstva potvrđuju prethodni projekti: velika akcija pošumljavanja i zamena kotla u Osnovnoj školi ‘Petar Drapšin’ u Turiji. Nadam se da će i naredni period doneti isto tako kvalitetnu saradnju, posebno kroz naše učešće na konkursu za izgradnju kanalizacije i prečistača. Nadam se da ćemo i za ove važne projekte za naše građane dobiti podršku i saglasnost već u ovoj godini i krenuti u njihovu realizaciju”, rekao je Radivoj Debeljački nakon sastanka.

 

Facebook Komentari