Svečani prijem za mladu fudbalsku nadu

05. avgust 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, primio je danas u svojoj kancelariji mladog i perspektivnog fudbalera Milana Vidića iz Turije, koji vrlo uspešno nastupa za beogradski klub Crvena zvezda u uzrasnoj kategoriji od 12 godina, i predstavlja veliku nadu fudbala u Srbiji.

Nakon vrlo pzapaženog nastupa na nedavno završenom turniru u uličnom fudbalu, gde je poneo naslov najboljeg strelca, a njegov tim je osvojio turnir, Milana je u goste pozvao Radivoj Debeljački sa željom da mu pruži podršku za dalji rad, usavršavanje i razvoj. U kabinetu predsednika, Milana i njegovog oca su dočekali još i: član Opštinskog veća zadužen za sport Jovica Andrić, direktor Centra za sport Slobodan Subić i predsednik Saveta MZ Turija Miloš Jovanović.

Milanov talenat je neosporan, ocenili su lokalni čelnici, pre par godina je nagrađen priznanjem “Najbolja mlada nada” koje dodeljuje Savez za sport opštine Srbobran, pehari za osvojene turnire koje je igrao po celoj državi su brojni, a već ima i značajnu zbirku priznanja za najboljeg igrača i najboljeg strelca, prvenstveno zato što je već sad golgeter bez premca gde u proseku po nastupu beleži 5 pogodaka. Domaćini su se složili da u lokalnoj zajednici treba promovisati baš ovakve svetle primere, kako bi dali inspiraciju i drugoj deci da u domenu svojih interesovanja ulože potrebne napore i postignu zapažene rezultate.

Milan Mima Vidić, rođen 21. februara 2009. godine, počeo je da trenira fudbal sa šest godina u Turiji. Nastavio je sa sedam u novosadskoj Slaviji, a već posle godinu dana u ovom klubu i serije dobrih nastupa i igara, pozvan je iz FK Crvena zvezda, gde trenira poslednje četiri godine. Trenutno nastupa za mlađe pionire Crvene zvezde, kategorija U-13, standardan je član prve postave na poziciji napadača i kapiten je ekipe. Do sada je odigrao veliki broj međunarodnih turnira, u Italiji, Kanadi, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji i Nemačkoj, a na nekim od njih je poneo titulu najboljeg strelca. Na svim takmičenjima dao je više od 500 golova za svoj tim i ubedljivo je najbolji strelac tima. Trener mu je Milan Savković.

 

Facebook Komentari