AGROMAUS je osvajač 5. turnira MILENKO GENČIĆ

01. avgust 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

Sinoć je posle 12 dana nadmetanja završen 5. Memorijalni turnir u uličnom fudbalu “Milenko Genčić”, najveće letnje sportsko takmičenje već godinama u nazad, a naslov prvaka ove godine osvojio je tim iz Nadalja “Agromaus”.

U potpuno neizvesnoj finalnoj utakmici, gde su se preokreti rezultata dva puta dešavali, snage su odmerili pomenuti “Agromaus” i najbolji srbobranski tim “Arvaji”. Meč je završen rezultatom 4:3, golom nadaljske ekipe 19 sekundi pre isteka vremena, a zatim slavlje za prvi naslov prvaka. Malo pre toga odigran je i duel za 3. mesto u kom su se sastali “Zotrix Raletovi omladinci” i “Kviki market”, gde je prvo pomenuti tim bio ubedljiviji davši 7 golova, a primivši samo 2, što je bilo više nego dovoljno za osvajanje bronzanog odličija.

Novaković Marko iz ekipe “Zotrix Raletovi omladinci” nagrađen je kao najefikasniji strelac turnira, sa ukupno 12 datih golova, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Srđan Golub. Srđan je mlad momak koji je tokom godina rastao zajedno sa ovim turnirom i postao fudbaler zavidnog umeća. “Ja sam igrao na ovom turniru baš kad je prvi pud održan, i igrao sam tokom svih ovih godina. Vidi se napredak u mojoj igri, a i u igri same ekipe. Mnogo smo se popravili i postali ozbiljna konkurencija drugim timovimo, kako se moglo i videti na terenu. Što se tiče priznanja za najboljeg igrača, po meni bilo ko da je dobio to iz naše ekipe bilo bi zasluženo. Dali su to meni, ne mogu reći da mi nije drago, naravno da jeste, ali ponavljam da je to zaslužio svaki od naših igrača. Ono zbog čega nam je zaista drago je to osvajanje prvog mesta. Konačno smo uspeli u tome, bili smo prve godine na trećem mestu, sledeće godine drugi, jednom smo ispali ranije, a sad smo na tronu. Vidimo se i sledeće godine”, uz širok osmeh saopštio nam je najbolji pojedinac u ekipi “Agromaus”.

Jučerašnji dan bio je odlučujući i za turnir koji su igrali momci 2005. i 2006. godište. U borbi za treće mesto nadigravali su se timovi “Front Lajnersi” i “Ignis”, gde pobedu odnose “linijaši iz prvih redova”, sa 3 na prema 2. U finalu su se sreli “Maturanti” i “Kumovi”, a “svršeni osnovci” pobeđuju istim rezultatom kao i “Lajnersi”. Najbolji igrač ovog takmičenja je Aleksandar Kovačević iz ekipe “Maturanti”, dok je naslov najboljeg strelca poneo Lazar Velicki, jedan od “Kumova”.

Završnica takmičenja u šutiranju penala za devojke i momke takođe je imala svoj prostor poslednjeg dana ove sportske manifestacije. Bojan Marjanov je sa dva precizna pogotka preko celog terena došao do titule u svojoj konkurenciji, dok je kod devojaka u malo neizvesnijoj borbi to učinila atletičarka Anja Kovačev. Oboje su nagrađeni letovanjem u Sutomoru, odmaralištu opštine Srbobran, a zanimljivo je da je Anji ovo drugi put da je najpreciznija u izvođenju penala, tako da se slobodno može reći da je apsolutno najbolja u ovom takmičenju.

Kad se sve završilo i slegli se utisci, mogli smo čuti i organizatore koji su ocenili ovogodišnji turnir. Prvi među njima govorio je Todor Šimpraga, idejni tvorac ovog turnira u Srbobranu. “Turnir je bio vrlo uspešan, to se moglo videti po broju posetilaca koji su ga pratili svaki dan od 20 časova do ponoći, a pogotovo u poslednjih par dana. Izuzetno mi je drago što turnir opstaje već šest godina, bio je ovo 5. Memorijalni turnir, zbog korone smo imali pauzu prošle godine, i svaki put je sve bolji. Očigledno da je takmičenje zanimljivo publici, ali i igračima, kako iz naše opštine tako i iz okolnih mesta. Posebno mi je drago što smo u finalu imali dva domaća tima. Takva finala privuku više ljudi, daje se posebna draž takmičenju, a i to potvrđuju da se dobro radi u lokalnim klubovima. Lično mi je drago što je na kraju pobedio tim iz Nadalja, normalno je da čovek navija za momke iz mesta iz kog je i sam. Takođe je i najbolji igrač iz istog mesta, pokazao je najviše pogotovo u poslednjih 7-8 dana, i zaslužio je tu titulu”.

Posle pauze od dve godine održan je turnir koji je jako dobro organizovan, dao je ocenu Jovica Andrić, član Opštinskog veća zadužen za sport. “Imali smo tešku godinu za nama, što je pogodilo i sport, zbog čega je turnir morao biti pomeren na kraj jula, ali i pored toga naš tim koji je organizovao ovaj turnir i svakodnevno ga vodio, činio je to gotovo besprekorno i čestitam im na tome. U kratkom roku je sve organizovano, a turnir je bio mnogo jak, čak 26 seniorskih ekipa, 13 dečijih, nagrade velike kao i uvek, i publika zadovoljna. Čestitam svima koji su podigli pehare i okitili se medaljama, a naravno veliko hvala svim ekipama koje su uzele učešće. MIslim da je turnir opravdao sva očekivanja i nadam se da će svaki sledeći biti sve bolji”, rekao je Andrić, a zatim je reč prepustio kolegi iz Centra za sport i turizam, Slobodanu Subiću.

“U ime organizatora turnira bih se prvenstveno zahvalio svima koji su direktno i indirektno učestvovali u turniru, tu mislim i na sudije, na devojke koje su svakodnevno radile za zapisničkim stolom i vodile dnevnu komunikaciju sa ekipama, zahvalnost ide i opštini Srbobran koja je iz godine u godinu pokrovitelj svih letnjih turnira. Najveće zadovoljstvo mi pričinjava to što već godinama gledam iste igrače, neke dečake koji su kroz ovaj period od 6 godina na našem turniru stasavali u fudbalere, kao što je Srđan Golub došao do MVP titule. Zadovoljstvo je svedočiti tom progresivnom razvoju pojedinaca u sportu i čestitam im na tome. Veliko hvala svim učesnicima iz našeg mesta i okoline, jer prepoznaju ovaj turnir kao kvalitetan, atraktivan, dobro organizovan i učestvuju svake godine”, rekao je Subić za kraj.

Ono u čemu su sva tri naša sagovornika složna je da se u opštini Srbobran igra dobar fudbal i da ima dosta talentovanih momaka. U sve tri kategorije takmičenja, u sva tri finala, učestvovali su timovi iz Srbobrana, Turije i Nadalja, što je najbolji pokazatelj dobrog rada sa mlađim kategorijama u fudbalskim klubovima na teritoriji opštine Srbobran.

Galeriju sa fotografijama koje prate turnir i na kojima su svi osvajači priznanja na ovom takmičenju, možete pronaći na facebook stranici Srbobran Danas.

Facebook Komentari