Gloria letnji kamp prevazišao sve dosad održane

31. jul 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, udruženje

Civilno društvo “Gloria” iz Srbobran već godinama u nazad tokom leta organizuje letnje kampove za decu koji su postali vrlo popularni, ali ove godine su ljudi iz ovog udruženja dodatno podigli lestvicu i tako prevazišli sve do sad održane skupove ovog tipa.

Umesto do sad favorizovanog izletišta pokraj hipodoma ove godine kapm je preseljen na novu lokaciju, na salaš vrlo blizu Srbobrana, koji je preuređen kako bi većem broju dece pružio pravu oazu za uživanje sa brojnim zanimljivim sadržajima. “Gloria” je za potrebe održavanja kampa napravila čak i bazen, napravljena su sedeće garniture na otvorenom, viseće ležaljke, mini Zoo vrt, i još po nešto, a sve smešteno u debeloj hladovini koju obezbeđuju brojna visoka stabla u okviru salaša.

Čak 60 dece uživalo je non stop tokom 3 dana, koliko je kamp trajao na pomenutoj lokaciji, a dolazila su i brojna deca preko dana. Zajedno su učestvovali u kreativno-umetničkim radionicama, sportskim takmičenjima, kupanju u bazenu, druženju, a po najviše je bilo zanimljivo to što su dve noći spavali u šatorima, nešto što je većini današnje dece potpuno nedustopno i daje novo nezaboravno iskustvo.

“U utorak, u 16 časova, završio se ‘Gloria Letnji Kamp’. Deca su zaista uživala, a to su nam potvrdili i brojni roditelji koji su nam naknadno to saopštavali. Deca danas nemaju mogućnost da neki duži period provedu u prirodi, sa nama su to mogli tokom tri dana i dve noći. Deca su bila podeljena u grupe, svaka grupa je imala po jednu devojku koja je vodila istu. Sve grupe su imale razne aktivnosti kao što su: natezanje konopca, fudbal, exatlon, razne radionice, a ono što ih je oduševilo je ples i kupanje u bazenu.

Deci smo na licu mesta pripremali hranu, pored 3 redovna obroka koja su imali u kampu, gledali smo da ih iznenadimo i počastimo sa: mafinima, lubenicom, dinjom, krofnama, raznim grickalicama, keksićim i sl. U ponedeljak uveče je bila žurka, gde su svi zajedno pevali, igrali, a naravno bilo je i onih koji su odmah zaspali jer je prvi dan u kampu bio dug i iscrpljujuć za njih. Nadamo se da ćemo uspeti u toku leta da organizujemo još jedno ovakvo druženje”, uz veliko zadovoljstvo saopštila nam je Natalia Anojčić Barna, u ime Udruženja “Gloria” koje predstavlja.

Facebook Komentari