6. Traktorijada bolja i veća od svih prethodnih

18. jul 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Veliki broj učesnika, posetilaca, i mnogo lepši ambijent obeležili su 6. po redu srbobransku “Traktorijadu”, manifestaciju u organizaciji istoimenog udruženja, koja je u subotu, 17. jula, održana na Rajčuru.

Nakon što su se u prepodnevnim satima traktoristi skupili na betonu nekadašnje pijace, u dnu ulice Laze Kostića, krenuli su u koloni, pod policijskom pratnjom, u svečani defile kroz Srbobran. Pošto su obišli naselje, i svojom vožnjom privukli pažnju Srbobranaca, što je ujedno bio poziv da im se isti pridruže na manifestaciji, traktoristi su se vratili na mesto polaska i tad je program mogao da počne. Čak 65 takmičara odazvalo se pozivu organizatora, najmlađi je imao 8, a najstariji 72 godine, a lepo je bilo videti u svečanom defileu i jedna ženu za volanom traktora.

Manifestaciju je otvorila Milena Alargić, predsednica Skupštine Opštine Srbobran, sledećim rečima: “Dragi moji Srbobrance, dragi gosti, poljoprivrednici, izlagači i takmičari, dobrodošli na 6. Traktorijadu, manifestaciju koja okuplja sve naše građane, od 7 do 77 godina. Na današnjoj manifestaciji će snage odmeriti mnogobrojni spretni traktoristi, u želji da pokažu svoje umeće. Želim im mnogo uspeha i fer takmičenje, a svima nama lep dan”, ovim rečima otvorila je manifestaciju gospođa Alargić.

Pored takmičenja u vožnji traktora, organizatori su priredili i takmičenje u kuvanju pasulja, koje je privuklo kulinarske majstore, ali i degustatore iz kraja. Opština je kao prvu nagradu obezbedila letovanje u Sutomoru. Po prvi put je u okviru ovog takozvanog festivala zemljoiradnje, priređen i mini sajam poljoprivrede. Nekolicina izlagača predstavila je poljoprivredne mašine i traktore, a prisutni su bili i stručnjaci iz domena poljoprivredne farmacije.

Pored svega navedenog bila je organizovana i mini olimpijada za najmlađe posetioce za koje su pripremljene prigodne nagrade. Nagrade su dobili i vlasnici najstarijeg traktra, najbolje održavanog traktora, ali i najmlađi i najstaiji učesnik glavne priredbe.

S obzirom da se svaki put broj učesnika značajno povećava, a manifestacija je sve lepša, masovnija i značajnija, organizatori očekuju da će uskoro dostići broj od 100 prijavljenih traktorista.

 

 

Facebook Komentari