Debeljački nagradio najbolje među najboljima

14. jul 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Veliko je zadovoljstvo svakog javnog dužnosnika kada organizuje prijem za svoje istaknute građane, one najbolje među nama koji su svojim radom i zalaganjem zaslužili svu pažnju i počasti. Baš takav prijem danas je u svojoj kancelariji organizovao predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, a gosti su mu bili đaci generacije završnih razreda iz svih 5 lokalnih obrazovno-školskih institucija.

U pratnji svojih profesora, direktora škola i naravno roditelja, zgradu opštine su posetili: Teodora Jojkić – OŠ “Vuk Karadžić”, Anđela Čalenić (nastava na srpskom jeziku), Leticia Uhač (nastava na mađarskom jeziku) – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, Lazar Velicki – OŠ  “Petar Drapšin”,  Veljko Golub – OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”, Lazar Paroški i Dragana Jajić – Gimnazija i ekonomska škola “Svetozar Miletić”.

Predsednik Debeljački izdvojio je dovoljno vremena kako bi sa svim svojim gostima popričao i naravno kako bi im čestitao na uspehu, poželeo im sreću u daljem školovanju, a na posletku im je uručio i prigodne poklone, među kojima se uz olovku i knjigu “Srbobran i Srbobranci”, našao i tablet računar.

“Veliko je zadovoljstvo susresti se i razgovarati sa najboljim učenicima generacije iz svih škola naše opštine. Ovaj dan uvek je jedan od najlepših dana i prijema u godini, kada imamo priliku da čujemo mlade i pametne ljude, za koje sam siguran da će svoje znanje u budućnosti upotrebiti u svojoj sredini, na korist svoje zajednice, i tako doprineti da Srbobran bude još bolji i lepši za život. Njihove velike ambicije pripadaju mladosti, važno je da tokom školovanja pokažu da su vredni, da žele da napreduju i stiču nova znanja, i očekujem da ostvare uspehe u budućnosti”, rekao je Debeljački nakon prijema.

Nekoliko reči mogli smo čuti i od Lazara Paroškog, koji je govorio u svoje, ali i u ime ostalih đaka generacije. On nam je otkrio da dalje školovanje nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije na “Iona College” u saveznoj državi New York. “Hvala opštini Srbobran i predsedniku Radivoju Debeljačkom na svečanom prijemu, izrečenim pohvalama i lepim poklonima. Drago nam je što lokalna samouprava prepoznaje naše uspehe, što podržava naše školovanje i što imamo jasan signal od predsednika opštine da su mogućnosti za dalju saradnju širom otvorene”, rekao je mladi Lazar Paroški, i na kraju dodao kako je njegov plan da se nakon školovanja u inostranstvu, vrati u svoju zemlju i ovde primeni stečena znanja.

Facebook Komentari