Saradnja Crvenog krsta i Banke hrane

13. jul 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Srbobranski Crveni krst ne staje sa realizacijom planiranih akcija, još jedna u nizu organizovana je jutros u centru Srbobrana gde su aktivisti ove organizacije građanima, koji po najtoplijem vremenu moraju napolje kako bi pozavršavali svoje obaveze, delili vodu i sokove.

Ovo je deo mnogo veće akcije koju Crveni krst Srbobrana radi u saradnji sa Bankom hrane Irig, od koje je lokalna humanitarna organizacija dobila određene količine flaširane vode, sokova, ali i hrane za bebe. Najveći deo ove donacije deli se porodicama koje su ekonomski ugrožene, gde je najvažnija pomoć onim domaćinstvima u kojima borave najmlađi, zbog čega je pomenuta dečija htrana posebno važna.

Nešto više o ovoj akciji, ali i drugim temama mogli smo čuti na licu mesta od sekretara Crvenog krsta, Gorana Radovanovića.  “Saradnja sa Bankom hrane iz Iriga za nas je značajna jer je najavljeno da će određene količine stizati svake nedelje, kako bi podela istih bila uvek ravnomerna i u isto vreme. Ovo je posebno važno kad je u pitanju hrana za bebe, jer roditelji tih mališana treba da mogu računati na novu količinu iz nedelje u nedelju, što onda postaje prava vrsta pomoći, ona koja ima kontinuitet”, objasnio je Radovanović.

Ovu akciju umesto volontera sprovode lica koja je Crveni krst, u okviru projekta odobrenog od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, primio za obavljanje redovnih poslova i drugih aktivnosti.

Pored navedenog Radovanović je najavio da će Crveni krst još dvoje dece poslati na letnji kamp, ovog puta u Sremske Karlovce, gde će zajedno boraviti deca iz cele Vojvodine sa vršnjacima iz Mađarske.“Reč je o eko-kampu pod nazivom ‘Priroda za budućnost bez granica’, koji se održava u ekološkom centru ‘Radulovački’, gde Crveni krst Vojvodine u prekograničnoj saradnji sa kolegama iz Mađarske, radi sa decom u cilju povećanja mobilnosti i komunikacije mladih u uzrastu od 11 do 12 godina. Deca će tamo zajedno učestvovati u sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima”, otkrio nam je sekretar Crvenog krsta, i napomenuo da će se oko izbora dvoje srbobranske dece, koja će ići na kamp, posavetovati sa Centrom za socijalni rad naše opštine.

Deca će po dolasku u Karlovce, uz hranu i smeštaj, imati oberzbeđenu svu potrebnu opremu za učešće u aktivnostima, što naravno uključuje i majice koje im ostaju kao suveniri za sećanje na eko-kamp.

 

Facebook Komentari