Proslavljen je i Petrovdan kako dolikuje

13. jul 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zabava

Dva večernja koncerta, prvo domaće grupe “Banda Drvena”, a zatim i nepravaziđene “Riblje Čorbe”, obeležila su ovogodišnju proslavu srbobranske slave Petrovdana, uz nikad više publike na Trgu slobode.

“Banda Drvena” sa svojim prepoznatljivim repertoarom privukla je dosta ljudi na trg, iako je u 8.30 još uvek temperatura bila neprimereno visoka pravi ljubitelji najpoznatijeg lokalnog benda nisu propustili priliku da dođu i pozdrave mornare sa tamburama.

Bora Đorđević je bio ljubazan da prilikom svoje posete Srbobranu, neposredno pre nastupa, izdvoji malo vremena i za lokalne novinare, gde je najljubaznije govorio o aktuelnim temama vezanim za svoju grupu. “Kao prvo, srećna vam slava! Drago mi je da sam ponovo u Srbobranu , stvarno nismo dugo bili kod vas. Ovo nam nije prvi koncert u godini, već smo se malo uhodali i zato u napred znam da će koncert biti jako dobar. Kao što znate umro je naš Miša, ovo će biti već četvrta svirka bez njega. Iako je on nezamenjiv mi smo morali da dovedemo novog basistu, to je Ivan Stanković Ivke, koji je MIšu već jednom menjao na koncertu u Kruševcu, tako da je uhodan i dobro svira. Svirali smo na ‘Arsenal festu’ u Kragujevcu pred osam hiljada ljudi, što je rekord festivala, a za nas je to bilo jedno fantastično ohrabrenje, s obzirom da godinu i po dan pre toga nismo imali nastupe zbog korone.

Verujte mi na reč da smo kao ludi vežbali pred taj nastup, imali smo veliku tremu. Već sutradan smo svirali u Skoplju, zatim u Inđiji, na oba nastupa je bilo oko pet hiljada ljudi, tako da sigurno možemo da izdržimo dva sata svirke, a da to bude više nego kvalitetno. Posle koncerta u Srbobranu sledi NIš, pa Despotovac, Banjaluka, a zatim Celje. Strašno nam prija da budemo na bini, da sviramo za narod i iskreno to je jedino što znamo da radimo. Moramo da iskoristimo vreme što bolje, da što više sviramo pre nego što se pojavi neki novi strašni soj virusa”, našalio se za kraj Bora Đorđević. Otkrio nam je da već uveliko rade na novom albumu, što je sjajna vest jer nam obećava nove hitove vanvremenske “Riblje Čorbe”.

Pre samog početka koncerta prisutne Srbobrance, ali i goste iz brojnih drugih mesta, pozdravio je predsednik opštine Srbobran Radivoj Debeljački, te im poželeo dobrodošlicu na najveću srbobransku svetkovinu. “Srbobran je od uvek bio širokog srca, a njegovi građani pravi domaćini spremni da svakog pozdrave i ugoste. Tako je i večeras. Izuzetno mi je zadovoljstvo što ste se danas okupili u ovolikom broju i konačno možemo da razmišljamo pozitivnije, krećemo se slobodnije i živimo normalnije. Ponosni smo na svoju tradiciju održavanja manifestacije ‘Petrovdanske svečanosti’, a ja sam još ponosniji kada vidim u kolikom broju ste se okupili večeras da je uveličate. Zato vas pozivam da uživate u večerašnjem koncertu i da se lepo provedete. Srećan vam Petrovdan želim”, rekao je sa bine Radivoj Debeljački.

Odmah potom usledio je nasstup Bore Đorđevića sa bendom, koji je upotpunjen dugim vatrometom. Dva sata nastupa bilo je dovoljno da se odsviraju neki od najpoznatijih hitova ovog dugovečnog sastava. Publika naravno uvek želi još, ali nikad ne bi bilo dovoljno vremena da se izvedu baš sve pesme “Riblje Čorbe” na jednom mestu.

 

 

Facebook Komentari