Letovanje u dečijem kampu za 4 devojčice iz Srbobrana

28. jun 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Po tradiciji svakog leta lokalna organizacija Crvenog krsta šalje decu iz naše opštine na letnji odmor. Jutros su iz Srbobrana put dečijeg kampa u Bačkoj Palanci pošle četiri devojčice, učenice od trećeg do petog razreda iz obe osnovne škole.

U pitanju su devojčice iz ekonomsko ugroženih porodica, koje je izabrao Centar za socijalni rad opštine Srbobran. “Petodnevni odmor u odmaralištu u Bačkoj Palanci biće lepa prilika za relaksaciju i nova poznanstva mladih iz Srbobrana sa drugom decom iz mnogih gradova Vojvodine”, rekao je sekretar Crvenog krsta Srbobrana, Goran Radovanović, koji je devojčice lično otpratio, a pre polaska im je poklonio higijenske pakete da im se nađu na odmoru.

Radovanović je ovu priliku iskoristio i da najavi održavanje vanredne akcije dobrovoljnog davanja krvi, koja je planirana za subotu sa početkom u 8.00 časova. Tog 3. jula, sve do 12.00 časova, na Trgu slobode dobrovoljnim davaocima biće na raspolaganju transfuziomobil, jer je u Zavodu za transfuziju krvi nestašica dragocene tečnosti, a potrebe za njom su značajne. Novina u ovakvim akcijama je št oviše neće biti slate štampane pozivnice na adrese davalaca, već će svi biti obaveštavani putem SMS poruka.

Pored toga sekretar je podsetio da će od sad, pa u naredna četiri meseca, Crveni krst biti dodatno pojačan sa radnom snagom. Preko Nacionalne službe za zapošljavanje angažovano je pet lica koja će u okviru projekta “Škola volonterizma”, obavljati različite poslove za potrebe lokalne humanitarne organizacoje, u Narodnoj kuhinji, na vakcinalnom punktu i dr.

Facebook Komentari