Korona nije pobeđena, mora se nastaviti sa vakcinacijom.

26. jun 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug” nastavljaju zajednički rad na imunizaciji građana opštine Srbobran, i u narednoj nedelji obavljaće se vakcinacija protiv virusa COVID-19 u ulici Sonje Marinković 18a, u sledećim terminima:
  • ponedeljak, 28. jun – od 8.00 do 10.00 časova
  • utorak, 29. jun – od 8.00 do 10.00 časova
  • sreda, 30. jun – od 8.00 do 10.00 časova
  • četvrtak, 1. jul – od 8.00 do 10.00 časova
  • petak, 2. jul – od 8.00 do 10.00 časova
  • nedelja, 4. jul – od 8.00 do 14.00 časova.

Kolektivni imunitet još uvek nije postignut, proces vakcinacije se mora nastaviti, posebno kod mlađe populacije koja i dalje u najvećoj meri nije vakcinisana. I dalje će na raspolaganju građanima biti dve vrste vakcina, Sinopharm i Pfizer, kaže nam dr Ilija Gazepov: “Ne smemo sada stati i opuštati se. Posle više od godinu dana mnogih striktnih mera razumljivo je da imamo potrebe za druženjem i okupljanjem, ali ako želimo da ove uredbe ostanu na snazi i da dodatno budu liberalizovane, moramo se vakcinisati i revakcinisati u što većem broju. Poseban apel upućujem mladim ljudima, oni su sada najvažniji deo borbe protiv COVID 19. Njihova masovna vakcinacija zadaće najsnažniji udarac virusu”, rekao je Gazepov.

Korona nije pobeđena, nerealno je opuštanje koje većina građana sebi dozvoljava, stav je mnogih stručnjaka. Pogoršanje situacije u vezi sa koronavirusom moguće je za svega nekoliko nedelja, ako se ne nastavi s vakcinacijiom i ako ljudi nastave sa masovnim okupljanjima bez zaštite. I pored pozitivne situacije u kojoj smo, od 0,8 do 0,9 odsto pozitivnih na koronavirus u odnosu na broj testiranih, biće još izazova ako se ne poveća broj vakcinisanih.

Facebook Komentari