Komšije bolje u revanšu

24. jun 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Na otvaranju ovogodišnje fudbalske sezone za veterane, još sredinom marta, ekipa iz Srbobrana je ubedljivo pobedila Vrbašane sa 1:3, dok je revanš odigran 19. juna pripao komšijskoj ekipi.

“Veterani Stari Vrbas” slavili su u Šumici 1:2, i istovremeno se revanširali za poraz na svom stadionu.

Susret je započet žestokom igrom kako i priliči komšijskom derbiju, više šanse su imali domaći igrači, ali lopta nije htela u gol. Ipak pred kraj prvog poluvremena, posle odlične akcije Filipovića i asistencije Topalova, Barna rutinski smešta loptu iza leđa golmana Kupreščanina koji je ovu utakmicu branio za Vrbašane. U drugom poluvremenu su opet Srbobranci bili bolji, ali Vrbašani nekako postižu golove. Prvi posle iznenadne kontre, a drugi nakon greške inače odličnog golmana Suzića.

Utakmicu starih znalaca obeležila su dva nepriznata gola u mreži gostiju, iako nisu bili zadovoljni ovakvim odlukama sudije Srbobranci su morali da prihvate situaciju i nastave sa igrom. VAR tehnologija je još uvek daleko od srbobranskog stadiona. Treće poluvreme prošlo je uz večeru, muziku i piće, a dve bratske ekipe ostale su da se razigravaju do duboko u noć.

“Kao i uvek kad igrama sa našim prijateljima iz Vrbasa odnos je fer i korektan, pravi sportski. Sportski pozdrav za našu braću, ali i za našeg člana Mijketa, kome želimo puno sreće i šaljemo mu pozdrave na Aljasku”, uvek su kratki naši Veterani u svom obraćanju. Njih su na ovoj utakmici činili: Suzić, Drapšin, Komlenić, Šijačić, Marić, Peradze, S. Ćorić, Topalov, Bajić, Filipović, Barna, Gerdijan, Rogić i Kupreščanin.

Naredni vikend na redu je gostovanje, revanš u Bačkom Petrovcu sa ekipom “Veterani Mladost”.

 

Facebook Komentari