RUKA SPASA obeležila jubilej, 6 godina uspešnog rada.

18. jun 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Uspešna višegodišnja saradnja neprofitnog i humanitarnog Udruženja “Ruka spasa” sa lokalnom samoupravom u ovoj godini dosegla je svoj maksimum, što su članice uduruženja i njihova predsednica odlučili da obeleže na odgovarajući način.

U prostorijama “Ruke spasa”, podrumu Narodne biblioteke, upriličeno je druženje uz večeru, povodom jubuleja 6 godina postojanja i humanitarnog delovanja, na koju su pozvani predsednik Opštine Radivoj Debeljački i njegova zamenica Milica Zarić, kao dvoje najzaslužnijih pojedinaca za tako dobar odnos i njegovo konstantno unapređivanje.

“Ruka spasa” se humanitarnim radom bavi od osnivanja i najvažniji partner u ostvarivanju ideja i projekata, koji su za cilj imali pomoć ugroženima, ali i unapređivanje kulturne i populacione politike u lokalnoj zajednici, jeste opština Srbobran. Prostor u kom se članice udruženja okupljaju i u kom izrađuju svoje rukotvorine dobile su na korišćenje upravo od lokalne samouprave, a ista im je taj prostor nedavno i okrečila kako bi uslovi za boravak bili prijatniji. Takođe, u dogovoru sa predstavnicima opštine došlo se do realizacije već tradicionalnog darivanja novorođenčadi u našoj sredini, a u poslednje vreme se aktivno radilo na tome da ta darivanja postanu konkretnija i vrednija.

Sve ovo bili su razlozi zbog kojih je Savka Lazić, predsednica Udruženja “Ruka spasa”, odlučila da priredi večeru i da se prigodnim poklonima zahvali u svoje, i u ime svojih vernih saborki, predsedniku i zamenici predsednika. “Poslednjih šest godina, koliko radimo na različitim projektima, moje žene i ja smo pomogle velikom broju pojedinaca i organizacija. Na prvom mestu zahvalnost bih uputila baš njima, jer su članice ovog udruženja uvek spremne da pomognu, ništa im nije teško i svaku moju ideju podržavaju i u njima učestvuju. Naravno sve to ne bi bilo moguće bez svesrdne pomoći opštine, zato smo i pozvale u goste Radivoja Debeljačkog i Milicu Zarić, kako bi smo se zajednički zahvalili za podršku koju nam prižaju u svakom smislu. Njih dvoje su mladi ljudi koji odlično razumeju važnost humanitarnog angažovanja. Tokom godina uglavnom smo imali podršku opštine, nekad je ona bila slabija, nekad malo bolja, ali u poslednje vreme je ona zaista značajna što nam daje volju da nastavimo sa radom. Veliko hvala na podršci”, rekla je Savka Lazić u svom obraćanju na skupu. Ona je naglasila da pomoć u radu ne stiže samo od lokalne samouprave, tu su i različite organizacije, ali često i pojednici, građani koji žele da se uključe.

Članice udruženja su za ovu priliku za svoje goste pripremile poklone, za predsednika i samu opštinu izrađena je velika tapiserija sa grbom opštine Srbobran, dok je zamenica dobila poklon korpu sa voćem. Gosti su se zahvalili na ukazanoj pažnji, pogotovo za ručni rad, za čiju je izradu bilo potrebno izdvojiti nekoliko meseci.

Ovim povodom par reči je uputio predsednik Debeljački. “Veliko mi je zadovoljstvo što sam u ovakvom društvu. Članstvo Udruženja ‘Ruka spasa’ uglavnom su žene u penziji, neki kažu u najlepšem životnom dobu, kad se ima vremena za sve. Za svaku je pohvalu da osobe u starijim godinama imaju toliku energiju i pri tome je koriste kako bi i dalje bile korisne društvu, naumorno rade i angažuju se kako bi dale svoj doprinos i pomogle kome je to potrebno. Ja sam mlad čovek, vodim lokalnu samoupravu sa timom jednako mladih ljudi, i veliko mi je zadovoljstvo što u toj zajednici imam jedno takvo udruženje, koje daje primer svima kako treba da se živi i razmišlja. Želim da u tim godina zadržim tu dozu elana i vedrine koju imaju žene u ‘Ruci spasa’. Takođe, želim da naglasim da članice ovog udruženja uvek mogu da nam se obrate, i da ćemo uvek biti spremni da im izađemo u susret u najkraćem roku, jer su nas sve zadužile”, rekao je Radivoj Debeljački.

Želju da se zahvali vrednim ženama imala je i zamenica predsednika Milica Zarić, podsećajući da je “Ruka spasa” i u najtežim situacijama uvek bila spremna da izađe u susret i preuzme na sebe određenu odgovornost. “Dobro se sećam kada su na početku pandemije momentalno počele da šiju maske koje su nam bile preko potrebne, a nigde nisu mogle da se kupe. Takođe ove vredne žene su tu i u najlepšem trenutki za svaku ženu, kada postane majka, tada rade za naše bebe, što je meni lično najlepša akcija i zato se radujem što ćemo je dodatno unaprediti. Ovo što sam navela, ali i mnogo drugih primera i razloga postoji da Savki i njenim ženama uputim zahvalnost. Posebno se zalažem za to da se za ovo udruženje čuje, da se radi na promociji, jer su najbolji primer doprinosa zajednici. Drago mi je što se druže, što idu i na izlete, jer to svako zaslužuju. Mi ćemo se truditi da i buduće pomažemo udruženje, da dodatno unapredimo uslove u kojima se boravi, ali i da organizujemo neke druge sadržaje, a što se tiče podrške za buduće akcije, sa takvom će se praksom sigurno nastaviti”, naglasila je Zarićka.

Facebook Komentari