Sportisti su po prirodi humanisti. Uplaćena donacija za Strahinju.

15. jun 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Proteklog vikenda odigran je Humanitarni turnir u realizaciji Udruženja “Naša Priča”, već je poznato da ga je osvojila ekipa “Veterani Srbobran”, a danas su uplaćena sredstva prikupljena od kotizacija i dobrovoljnih priloga za malog Strahinju Mišića.

Devet ekipa je uzelo učešće na turniru, plaćali su kotizaciju od pet hiljada dinara, dok je tokom dva dana održavanja takmičenja posetiocima svo vreme na raspolaganju bila i kutija za dobrovoljne priloge. Ukupno prikupljen novac na ove načine iznosi 60.140 dinara, što je danas i uplaćeno na račun Fodacije “Budi human”, na račun posebno namenjen za lečenje Strahinje.

U finalu turnira, uz pomenute osvajače pobedničkog pehara, igrali su i momci iz ekipe “Šarčević” koji su takođe osvojili pehar, a sličnom nagradom ovenčan je i trećeplasirani tim “Ignis”. Iako su  dodeljene nagrade u vidu sjajnih trofeja, priznanja nisu bila motiv za učešće na ovom takmičenju. Humanost, druženje i bavljenje sportom motivi su koji su na travnati teren “Naše Priče” doveli momke različite starosne dobi. Od vrlo mladih fudbalera koji tek treba da se afirmišu, pa do pedesetogodišnjaka koji uživaju u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, našli su se zajedno na livadici oivičenoj belim crtama i sa dva gola.

Pehare je predstavnicima najboljih ekipa u ime Udruženja “Naša Priča” uručio jedan od članova, Dalibor Maglajčević. Nažalost timovi domaćina, “Naša Priča – Original” i “Naša Priča – Kopija”, nisu uspeli da dođu do naslova najboljih, ali ipak nije bilo nikakvog žala za tim.

Možda i najlepša scena takmičenja, mogla se videti u finalu, gde su dva oca igrala u jednom, a njihova dva sina u drugom timu. U ekipi “Vetenari Srbobran” zaigrale su tate Željko Šijačić i Enver Muminović, dok su za ekipu “Šarčević” igrali sinovi Marko Šijačić i Nemanja Muminović. Važno je spomenuti i stručne delioce pravde na ovom takmičenju, bez njih ne bi bilo fudbala, a svojski su se potrudili da posao odrade kvalitetno, to su Milorad Đurić i Goran Tešanović.

Organizatori dvodnevne humanitarne akcije, članovi Udruženja “Naša Priča”, želeli su da se zahvale svim učesnicima, malobrojnim navijačima, ali i sponzorima koji su na različite načine pomogli da se održi takmičenje. Među njima su Centar za sport i turizam opštine Srbobran, Fudbalski klub “Srbobran”, mesara Cveta, preduzeće Šarčević i Branisalv Peradze.

Galeriju sa još par slika nastalih na igralištu tokom turnira možete pronaći u facebook galeriji stranice Srbobran Danas.

Facebook Komentari