Akcija Saveta za bezbednost saobraćaja: Besplatna svetla za bicikliste

04. jun 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Saobraćaj

Nova akcija opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja, realizovana uz podršku Policijske stanice Srbobran, ima za cilj da bicikliste učini vidljivijim na ulicama, a kako lepo prolećno vreme čini da sve više građana vozi dvotočkaše, u protekla dva dana, na tri lokacije, deljena su im beplatna obeležavajuća svetla.

Prvo je to učinjeno u četvrtak na turijskoj pijaci, a zatim kasnije popodne ispred Mesne zajednice u Nadalju, dok je u Srbobranu ista akcija realizovana jutros na najvećoj otvorenoj tržnici u našoj opštini. Podeljeno je više od 120 kompleta svetala, što nije prvi put da se čini, a nije ni poslednji, potvrdila nam je Milica Zarić, zamenica predsednika opštine Srbobran, koja je lično učestvovala u akciji.

“Ovo je druga akcija koju organizuje lokalni Savet za bezbednost saobraćaja. Cilj nam je bio da podelom svetala unapredimo uočljivost i bezbednost biciklista na putevima, jer statistika pokazuje da je najveći faktor rizika pri nezgodama u kojima učestvuju biciklisti, upravo njihova slaba uočljivost od strane vozača motornih vozila. Podeljeno je više od 120 kompleta svetala, a sredstva za njihovu nabavku obezbedila je lokalna samouprava. Prethodne godine planove Saveta za bezbednost opštine Srbobran osujetila je pandemija koronavirusa, ali već ove godine nastavljamo sa uspostavljenom tradicijom redovnih akcija sa svim učesnicima u saobraćaju i projektima koji imaju za cilj veću sigurnost na putevima”, rekla je Milica Zarić, ujedno i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran.

Ona je podsetila da je aktuelni Savet organizovao i akciju “Um na drum”, posvećenu mladim vozačima, koji su imali priliku da prisustvuju tribini na kojoj se govorilo o važnosti odgovornog pristupa i ponašanja u saobraćaju. Tada je akcenat stavljen na mlade vozače, a ovoga puta su u fokusu biciklisti. Do kraja meseca očekuje se i podela svetlećih prsluka, kada će u fokus Saveta za bezbednost saobraćaja doći vozači motorcikala i traktora, najavljeno am je iz ovog opštinskog organa.

Facebook Komentari