Pobeda FK SRBOBRAN u Tovariševu pred poslednje kolo

30. maj 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Za samo sedam dana Fudbalski klub “Srbobran” odigrao je tri takmičarska kola u Vojvođanskoj ligi “Sever”, i ukupno osvojio 4 boda. Porez u Gajdobri, remi kod kuće sa Bajšom i pobeda u Tovariševu.

Prva pomenuta utakmica, kao i sve u poslednjih nekoliko kola borba su za opstanak u ligi, nije donela preko potrebne bodove ekipi iz Šumice. Domaćin na ovoj utakmici, FK “Hercegovac”, iskoristio je prednost domaćeg terena i zabeležio pobedu, čime je bodovno pobegao Srbobrancima i tako se smestio na bezbednu sredinu tabele. Predsednik srbobranskog kluba, Nemanja Perendić bio nam je sagovornik na temu tri prethodna kola, gde je prokomentarisao svaki meč posebno.

“Utakmicu u Gasjdobri smo dobro otvorili, krenuli smo snažno i odmah poveli, što je bio znak da možemo do bodova protiv direktnog konkurenta za opstanak u ligi. Sve je bilo u redu, držali smo utakmicu u svojim rukama do jedne sporne sudijske odluke, u 43. minutu, gde je sviran jedanaesterac za domaću ekipu, što im posle uspešnog izvođenja dalo krila, vratili su se reultatski u meč. Drugo poluvreme smo igrali dosta dobro i kvalitetno, ali primamo gol našom greško. Dva naša igrača skaču jednovremeno za loptu i sudaraju se glavama, što ‘Hercegovac’ koristi i pred našeg golmana dolazi sa dva napadača, nakon čega domaći prelaze u vođstvo. Iako smo bili tragičari, izgubivši sva tri boda, nismo izgubili nadu i veru da ćemo već u narednom susretu odigramo bolje i da ćemo se do poslednjeg minuta sezone boriti za taj opstanak”.

Već smo pisali o tome da je iz Fudbalskog saveza najavljeno skraćenje lige za čak 6 timova na kraju sazeno, a “Srbobran” je već duže vreme na toj 6. poziciji od dole. Ostaje nada da će se savez ipak vratiti na prethodno utvrđeno ispadanje 4 ekipe, ili možda 5 kako neki pričaju, ali ništa do sad nije potvrđeno iz kuće fudbala.

 “Nakon što smo izgubili utakmicu u kojoj smo dali sve od sebe, momci su bili emocionalno i fizički ispražnjeni, ali su već 3 dana kasnije izašli na megdan drugoplasiranoj ‘Bajši’, i izborili nerešen ishod. Ekipa iz Bajše je odličan sastav, imaju neverovatan odnos postignutih i primljenih golova (78/20) i vrlo je teško odoleti njihovim napadima. Naši momci su pokazali karakter, nisu izgubili motiv i vođeni trenerom Medićem ušli su u utakmicu puni želje za dokazivanjem, kao David protiv Golijata. Na toj utakmici smo pokazali da je poraz u Gajdobri bio nezaslužen, a možda je i taj jedan bod kod kuće bio malo. Gosti su tek u 90. minutu imali izglednu šansu, kad su pogodili prečku, dok je naša ekipa već u 4. minutu imala sjajnu šansu. Atila Kemenji je u direktnom susretu sa golmanom Bajše pogodio stativu, a mladi Živanović pred kraj poluvremena ima izglednu šansu za šut, takođe sam pred golmanom, ali lopta nije htela u mrežu.

Na pauzi smo razgovarali i svi smo mislili da će gosti u drugom poluvremenu nastupiti mnogo jače, jer došli su u puno sastavu, ali ipak mi bolje otvaramo to poluvreme gde šansu propušta Marjanov, jedan od naših najboljih golgetera, šutira sa sedam metara od gola, iskosa, i lopta prolazi uz stativu i odlazi u golaut. Držali smo posed lopte, dobro smo stajali u polju, blizu igrača, momci su ispoštovali dogovore s trenerom, pokazali su jednu kompaktnu igru, zajedništvo na terenu  i šteta je što nismo to ovekovečili jednim pogotkom”, kaže nam Perendić.

Posle rezultata sa “Bajšom” 0:0 ekipa “Srbobran” dobija potvrdu da može ravnopravno da igra sa najboljim fudbalskim sastavima u ligi, što momcima daje vetar u leđa i na jučerašnji susret u Tovariševo odlaze puni entuzijazma, sigurni da će odatle doneti sva tri boda, što se pokazalo kao tačno.

“Protiv Vojvodine iz ‘Tovariševa’ smo igrali jednako ozbiljno, iako je reč o slabijoj ekipi od prethodnog rivala. Njihova pozicija na tabeli nije realan prikaz kvaliteta, što je slučaj i kod nas, oni su na domaćem terenu u drugom delu sezone uspeli da savladaju ‘Pačir’, a na istom mestu su se okliznuli ‘Čelarevo’ i ‘Petrovac’. Ipak mi smo pobedili sa 2:3. Ova pobeda obezbedila nam je pred poslednje kolo u ligi tu istu 13. poziciju na tabeli (6. od dole), ispred Vrabasa koji nam dolazi 5. juna”, rekao je Nemanja Perendić, i naglasio da je svaki bod bitan, postoje šanse da se za kraj sezone obezbedi i pozicija više na tabeli, ako pobedimo Vrbašane i ako još neki mečevi budu išli nama na ruku. Sve ostalo je na savezu koji donosi konačnu odluku o broju ekipa koje će napustiti Vojvođansku ligu.

Prvi gol na meču u Tovariševu postigao je igrač “Srbobrana”, već u 15. minutu, Siniša Zeljić šutem sa velike distance (0:1), ali već u narednom minutu domaći izjednačuju preko Tančića (1:1). Aleksandar Marjanov, igrač utakmice, u 22. minutu ponovo dovodi svoj tim u vođstvo (1:2), a u 27. i povećava prednost (1:3). Na poluvremenu Medić u igru uvodi mlađe igrače, u želji da im pruži šansu na utakmici koju je očigledno da će “Srbobran” dobiti, a i kako bi odmorio one najbitnije momke. Imao je dominaciju na terenu i mnogo ubedljiviji posed lopte. Gosti u 85. minutu uspevaju da smanje zaostatak, ponovo preko Tančića (2:3), i sa tim rezultatom se utakmica završava.

“Ovu utakmicu smo morali da dobijemo, zato moram dodatno da pohvalim trenera i igrače našeg seniorskog sastava, bili su na visini zadatka. Kako god da se ova sezona završi, ja znam da su ti momci igrali za svoj Srbobran, za boje kluba koji vole i najvažnije za čast. Ponovo smo na ovim poslednjim utakmicama imali po 9 Srbobranaca na terenu, na šta sam ponosan. Sa našim lokalnim talentima, uz dobar trening i malu pomoć par igrača sa strane, pravimo pozitivne rezultate. Poslednja utakmica u sezoni, sa ekipom iz Vrbasa, biće pravi derbi, borba za poziciju na tabeli i mogućnost ostanka u ovom rangu takmičenja. U prvom susretu smo pobedili, tome se nadamo i u revanšu u Šumici”, za kraj nam je rekao predsednik FK “Srbobran”.

Facebook Komentari