Slavija prekinula pobednički niz veterana

18. maj 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Protekle subote ekipa “Veterani Srbobran” gostovala je u Novom Sadu gde im je protivnik u fudbalu bila tamošnja “Slavija”, ekipa koja je nakon regularnog dela utakmice odnela pobedu rezultatom 2:0.

Obe ekipe su utakmicu počele oprezno, smenjivale su se akcije, ali pravih šansi nije bilo. Prvu priliku imali su “Veterani Srbobran” kada je Radojkovićev šut, uspeo da zaustavi na gol liniji protivnički igrač, i tako osujeti siguran pogodak. Prvi gol na utakmici je remek delo Perišića koji je izveo slobodan udarac iskosa, sa leve strane, i izvanrednim udarcem pored živog zida smestio loptu iza leđa nemoćnog golmana Kupreščanina.

U drugom poluvremenu Srbobranci napadaju, ali sreća ni ovog puta nije bila na njihovoj strani. Prečka, stativa i nekoliko povoljnih šansi imali su gosti, ali lopta jednostavno nije htela u gol. U zadnjim minutima meča domaća ekipa organizuje kontru koju ponovo uspešno završava Perišić, postavljajući tako konačan rezultat utakmice, 2:0. Pobednički niz Srbobranaca je na taj način prekinut, ali to nije sprečilo momke da zajedno sa svojim domaćinima ne proslave pobedu. Ipak je nakon svega bitan fudbal, druženje i fer plej.

“Slavija” je nastupila u sastavu: Gvozdenović, Branković, Jeftić, Sabljar D, Okiljević, Šćepanović, Brkljač, Sabljar Z, Ćurčić, Damjanović, Kormanjoš, Perišić, Ješić i Drinić.; dok je za “Srbobran” igrao sledeći tim veterana: Kupreščanin, Ćorić S, Šijačić, Tutorov, Filipović, Peradze, Bajić, Rogić, Barna, Ćorić D, Komlenić. Drapšin i Radojković.

Centralna figura utakmice bio je čovek koji je delio pravdu na terenu, Danislav Jeftić. Ovog puta je bio u ulozi sudije, jer zbog povrede ne može da igra za svoju “Slaviju”, ali je ujedno privržen i gostujućoj ekipi jer je svojevremeno igrao za “Elan” Srbobran, a u stvari je iz Turije.

Nekadašnji špicevi “Elana” Danislav Jeftić i Tibor Barna.

Naravno, kao što je i uobičajeno kod veterana, treće poluvreme je i ovog puta bilo najvažniji deo utakmice, što fotografije potvrđuju jer nema onih sa trerena. Domaćini su se potrudili da lepo ugoste naše momke i ukazali im izuzetno gostoprimstvo i druženje za pamćenje, na čemu im je tim “Veterani Srbobran”  zahvalan.

Facebook Komentari