Tri medalje džudista na Školskom prvenstvu Srbije

13. maj 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Mladi takmičari Džudo kluba “Turija” učestvovali su 12. maja na Školskom prvenstvu Srbije u džudou, koje je održano u beogradskom sportskom centru “Šumice”, odakle su se vratili sa medaljama.

Članovi kluba, školskog uzrasta, sa prostora cele opštine Srbobran išli su na ovu sportsku smotru u pratnji trenera Milana Srdanović, Katice Tomić i Aleksandre Jaćimović, kao i Jelene Grozdanić, prof. Fizickog vaspitanja u osnovnim školama u Turiji i Nadalju. Prvenstvo je održano uz poštovanje epidemioloških mera, bez prisustva publike, u 4 uzrastne grupe, a najuspešniji su bili takmičari iz Nadalja.

Ostvareni su sledeći rezultati:

  • Božana Jovanović, učenica OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” Nadalj, osvojila je 1. mesto i zlatnu medalju,
  • Nikola Jovanović, učenik OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” Nadalj, osvojio je 3. mesto i bronzanu medalju,
  • Andrea Gadžić (Nadalj), učenica Ekonomske škole u Bečeju, osvojila je takođe 3. mesto i bronzanu medalju.

Kod ostalih takmičara, i pored velikih očekivanja, izostale su medalje i falila je doza sportske sreće, jer “koliko je lopta okrugla, toliko je i strunjača klizava”, imaju običaj da kažu takmičari u borilačkim sportovima. Oni koji nisu uspeli da pobede u borbi za medalju, odnosno zavredili su 5. mesta, jesu takmičari: Vukašin Trobonjača (OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” Nadalj), Mirjana Ćelbabin (OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran), Milica Arbutina i Jovana Jovanović (OŠ “Petar Drapšin” Turija), dok je sportske sreće falilo: Nataši Gadžić, Jovani Begečki, Jovani i Nikoli Virag.

“Treneri i uprava kluba ponosni su na svoje takmičare, a kao klub se zahvaljujemo nastavnici Jeleni Grozdanić, na velikoj pomoći i podršci, kao i predsedniku opštine Srbobran, Radivoju Debeljačkom, na podršci i pomoći u realizaciji prevoza. Nastavljamo dalje sa pripremama za Vojvođansko prvenstvo za dečake i devojčice do 15 godina, koje će se održati u subotu, i Državno prvenstvo za isti uzrast koje će biti za nedelju dana. Očekujemo još dobrih rezultata, nakon čega nas očekuje predah pred letnji raspust i kraj polusezone”, rekao nam je trener Milan Srdanović po okončanju jučerašnjeg takmičenja u Beogradu.

Facebook Komentari