Opštinski derbi FK SRBOBRAN – FK MLADOST pripao domaćinu (4:2)

02. maj 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Drugi ovosezonski opštinski derbi u fudbalu, utakmica između klubova FK “Srbobran” i FK “Mladost”, odigran je 1. maja na stadionu u Šumici, gde je domaći tim zasluženo došao do nova 3 boda.

Utakmicu su obeležile dve stvari, izuzetna požrtvovanost igrača obe ekipe, i veliki broj golova, čak 6. Izuzetno je bilo upadljivo koliko su fudbaleri uložili napora da u ovoj utakmici dođu do pobede. Za Srbobrance je osvajanje bodova bilo vrlo važno, jer su im potrebni kako bi se zadržala pozicija na tabeli koja garantuje opstanak u ligi, dok su turijski fudbaleri želeli da zadrže naslov najboljeg opštinskog tima, i da nakon pobede u prvom susretu, na svom terenu, potvrde primat u revanšu na gostujućem.

Od starta susreta se igrao ozbiljan fudbal, sa snažanim startovima i uz neviđeno zalaganje svih činioca igre. Prvu ozbiljniju priliku domaća ekipa imala je u 23. minutu, kada Zelić nakon prodora po levoj strani uspeva da uputi jak centaršut, ali lopta u ruku pogađa igrača FK “Nladost”. Sudija svira penal, a Radojica Jovanović precizno izvodi kazneni udarac, posle kog njegov tim dolazi u vođstvo (1:0). Priliku da poveća prednost imao je Nemanja Tešanović, ali njegov šut ka golu osujetio je Ađanski koji hvata živu loptu. Rezultatski situacija ostaje takva sve do 36. minuta, kada “Mladost” dolazi u poziciju da zapreti domaćoj ekipi šutom iz kornera. Damjan Gubaš dočekuje loptu na 5 metara od gola i glavom je skreće u mrežu, pored nemoćnog golmana Jorgića. Izjednačen rezultat (1:1) potrajao je do poslednjeg minuta prvog dela igre. Srbobranci realizuju dobru akciju u kojoj je poslednji sa loptom ima kontakt Savo Klipić, uputivši loptu ka “maloj mreži” gostujuće ekipe, koja nije bila branjena. Sa rezultatom 2:1, za “Srbobran” odlazi se na pauzu.

U drugom delu utakmice intenzitet igre nije padao, Rajčanji pokušava da donese prevagu domaćoj ekipi, upućuje snažan šut ka golu gostiju, ali pogađa samo prečku. Promena rezultata mogla se videti tek u 70. minutu, kada “Mladost” ponovo poravnava rezultat. Izjednačenje na 2:2 zasluga je Ikrašev Borislava kao asistenta i Vasić Dragoljuba koji postiže gol. Drugo izjednačenje rasplamsalo je vatru na terenu, Komlenić je odmah po tom imao šansu da preokrene rezultat, ali je ne koristi. Veću želju za pobedom, jer im na tabeli i zapravo gori pod nogama, imali su Srbobranci. Ponovo odlični Rajčanji ima priliku da ugrozi Ađanskog, šutira iskosa sa udaljenosi od 7 metara, što čuvar mreže gostiju osujećuje izbijanjem lopte. Promena u napadu Srbobranaca se desila kada je na teren stupio Aleksandar Marjanov, ispostavilo se da je on na ovoj utakmici bio taj džoker koji je odlučio ishod. Nakon upućene duge lopte koja preskače sredinu terena, Marjanov dolazi u njen posed, dribla Ikraševa, koji zatim pravi grub start u šesnaestercu i sudija dosuđuje novi penal (81. minut). Kapiten domaće ekipe odlučuje da ustupi izvođenje kaznenog udarca igraču koji je i oboren, a Marjanov se revanšira pogotkom, donoseći svojoj ekipi treće uzastopno vođstvo (3:2).

Ponovna situacij u kojoj gube, za turijsku ekipu je bila znak da još jače nastave sa jurišanjem na protivnički gol, ali grublja igra i jednaki startovi su takođe bili rezultat toga. Jedan takav start imao je Vidović u svom šesnaestercu, nad Pavićevićem koji je pokušavao da uputi šut ka golu turijske “Mladosti”. Po treći put je sudija morao da kazni goste izvođenjem penala pred njihovim golom. Priliku za šut dobio je Rajčanji, i on je realizuje, postavljajući u 88. minutu konačan rezultat susreta “Srbobran” 4, “Mladost” 2 (4:2). Sva 3 boda ostala su u Šumici, što tamošnjem klubu donosi određeno rasterećenje i veliku radost. Ova pobeda vratila je u ekipu raspoloženje kakvo je postojalo u većem delu prolećnog dela sezone, kada su bodove uzimali sa kim god da su igrali. Sve pohvale za momke koji su uspeli da nadigraju odličnu ekipu iz Turije, koja i pored ovog poraza zauzima visoko 3. mesto Vojvođanske lige “Sever”.

Najbolji pojedinci na terenu, ekipe iz Srbobrana, definitivno su bili Simo Adamović, Artur Kenji i Bojan Živanović, pored onih koji su u već pominjani, iako je jasno da je pobeda apsolutno timska. U ekipi iz Turije mora se istaći golman Dragan Ađanski, koji iako je primio 4 gola, uspeo je da sačuva mrežu nekoliko puta u situacijama kada je gol bio baš ugrožen. Uz njega treba još jednom pomenuti dvojac Ikrašev-Vesić, jer su najviše pretili golu Žarka Jorgića.

Sudija je na ovom meču imao pune ruke posla, kažnjavao je igrače žutim kartonima čak 9 puta, a dva puta je vadio i crveni. Prvi put za Dejana Gajića koji je bio na klupi (zbog korišćenja uvredljivih reči), a zatim i za Vidović Bojana, koji je prvo dobio žuti karton u 22. minutu, a zatim još jedan u 81. minutu, oba puta okarakterisamno od strane sudije kao bezobziran start. U turijskom timu žute kartone su dobili još: Hađinac, Radulović, Vasić i Ađanski, dok su u timu iz Srbobrana istu kaznu dobili: Zelić, Rajčanji i Jovanović.

Facebook Komentari