OK ELAN VOLLEY: Uspešna sezona krunisana pobedom

29. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Odbojka, Sport

Odbojkašice srbobranskog OK “Elan Volley” u poslednjem kolu, plej of-a Prve Vojvođanske lige – “Istok”, savladale su odličnu, trećeplasiranu, ekipu OK “Merkur” iz Bačke Palanke sa 3:1 u setovima (20:25, 25:15, 25:17, 25:22).

Bila je to prava prvenstvena utakmica sa puno lepih poteza, snažnih smečeva, odbrana, požrtvovanja i svega onoga što krasi odbojku. Utakmica, koje se ne bi postidele ni ekipe iz viših rangova takmičenja.

Početak je pripao gošćama. prvi set se igrao ravnopravno do dvadesetog poena, a onda su gošće “dodale gas” i rešile ga u svoju korist. U naredna dva seta potpuno druga slika. Naše devojke su igrale kao iz udžbenika, sve je funkcionisalo kako treba. Bačkopalančanke nisu imale rešenja za nezadrživu Stašu Erceg i njene razorne smečeve. Njoj su, odličnom igrom, asistirale Filipović, Ivanović, Miljanić i Jovana Kupreščanin. Kapiten Tijana Jojkić je pravovremeno proigravala saigračice i organizovala igru, a odbranom su komandovale libera Jojkić Tatjana i Kuprešćanin Nataša.

Kad se pomislilo da će se u istom ritmu odvijati četvrti set, desilo se ono zbog čega je odbojka toliko popularna. Gošće iz Bačke Palanke podižu svoju igru i u jednom momentu vode sa 11:20. Međutim, naše devojke se nisu predavale, presudnu ulogu su imala dva “džokera” sa klupe. Prvo je Teodora Gajić sa nekoliko odličnih servisa nagovestila preokret. Pri rezultatu 18:21 za gošće u igru ulazi Katarina Tešović i sa, takođe, odličnim servisima preokreće rezultat na 23:21. Devojke iz Bačke Palanke nisu mogle da se odupru ovom naletu Srbobranki, te je poslednji poen, posle čvrstog bloka Erceg-Ivanović označio početak velikog slavlja.

Na kraju sezone naše devojke su zauzele četvrto mesto u ligi, što svakako predstavlja pomak u odnosu na prethodnu. Ostaje žal za nekim izgubljenim bodovima, ali se moraju uzeti u obzir problemi sa kojima se ekipa susretala – povrede, bolesti, nemogućnost treniranja zbog obaveza u školi i na fakultetu… Zbog toga im ipak moramo čestitati. U sezoni za nama za OK “Elan Volley” nastupale su: Kiš Noemi, Ivanović Smiljana, Jojkić Tatjana, Jojkić Tijana (kapiten), Kupreščanin Nataša, Kupreščanin Jovana, Erceg Staša, Miljanić Milana, Deme Ivet, Gajić Teodora, Vojvodić Jovana, Obradović Sara, Filipović Dajana i Tešović Katarina.

Facebook Komentari