Termini revakcinacije pomereni zbog praznika

27. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” obratio se javnosti sa dva važna obaveštenja koja regulišu proces revakcinacije u prazničnim danima koji su pred nama.

U prvom obaveštenju stoji da će sva lica koja su prvu vakcinu dobila 8. aprila u ambulantama u Turiji i Nadalju, i revakcinaciju izvršiti na istom mestu. Revakcinacija je zakazana za četvrtak, 29. aprila, u istim terminima kao i vakcinacija – u ambulanti u Turiji od 14.00 do 17.00 časova, a u ambualnti u Nadalju od 17.00 do 20.00 časova, iako u pozivu na revakcinaciju koji su dobili od strane eUprave, kao mesto dobijanja druge vakcine stoji Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” u Srbobanu. Iz ove ustanove poručuju svim vakcinisanim stanovnicima Turije i Nadalja da će u svom mestu biti i revakcinisani, u navedenim terminima.

Drugo obaveštenje odnosi se na revakcinaciju osoba koje su se vakcinisale 09. i 10. aprila u Domu zdravlja. Kako je Institut za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” doneo odluku da 30. aprila, na Veliki petak, 01. maja, za Praznik rada, i 02. maja, na Vaskrs, nema vakcinacije i revakcinacije, iz Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić” obaveštavaju građane da će sve osobe koje su se trebale revakcinisati u petak i subotu, 30. aprila i 01. maja, to imati priliku da urade prvih dana nakon praznika – oni koji su se vakcinisali 09. aprila i trebali bi primiti revakcinu 30. aprila, odlažu se za ponedeljak, 03. maj, a oni koji su se vakcinisali 10. aprila i trebali bi primiti revakcinu 01. maja, odlažu se za utorak, 04. maj. Direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić” dr Vlastimir Kladar apeluje na građane da se pridržavaju uputstava i preporuka, posebno u danima praznika, kao i da nastave da poštuju sve propisane epidemiološke mere.

Facebook Komentari