RUKA SPASA pripremila 150 USKRŠNJIH PAKETIĆA za socijalno ugrožene

27. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Angažovanje Udruženja žena “Ruka spasa” u akcijama darivanja obavezno je u vreme praznika, a kako će narednog vikenda biti obeležavan Uskrs po julijanskom kalendaru, vredne dame koje okuplja Savka Lazić pripremile su po neki poklon za decu iz socijalno ugroženih porodica.

Pošto je u Udruženju “Ruka spasa” farbanje jaja već postalo tradicija, ove godine u planu je bilo da se to čini u saradnji sa decom srbobranskih vrtića, ali kako epidemija još traje to nije bilo moguće organizovati. Umesto toga članice udruženja su farbanje jaja obavile samostalno, i to nije sve.

“Opšte je poznato da mi jaja svake godine farbamo isključivo prirodnim bojama, lukovica i slično, a ove godine smo odlučile da ne šaramo previše, već da sva jaja budu crvene boje. Poznato je da prvo jaje koje se unosi u dom treba du bude crveno i da se ono naziva čuvarkuća, da donosi sreću i blagostanje tokom čitave godine. Napravile smo veliki broj medenjaka, koje pakujemo u kesice i u svaku od njih stavljamo po jedno jaje, kao poklon deci u socijalno ugroženim porodicama. Da im donese sreću, a i da se malo zaslade za predstojeći praznik”, rekla nam je Savka Lazić, predsednica Udruženja “Ruka spasa”.

Udruženje ovu akciju sprovodi u saradnji sa Centrom za socijalni rad, kojem će paketići i biti predati, a dalje će oni biti podeljeni porodicama sa decom koje primaju socijalnu pomoć.

Facebook Komentari