Sekretarijat za sport donirao basket teren

23. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

U radnoj poseti Srbobranu bio je danas Pokrajinski sekretar iz resora sporta i omladine, Dane Basta, koji je lokalnoj samoupravi predao vredan ugovor za obnovu terena za basket na dečijem igralištu “Naša priča”, u Novom naselju, o kom se stara istoimeno Udruženje građana.

Sekretara Bastu dočekao je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, dok su u njegovoj kancelariji na sastanku prisustvovali i zamenica predsednika opštine, Milica Zarić, član Opštinskog veća zadužen za sport, Jovan Andrić, kao i direktor Centra za sport i turizam, Slobodan Subić. Tema sastanka je bila dalji razvoj sporta i opšte unapređenje uslova za fizički razvoj mladih Srbobranaca.

Ugovor za basket teren, koji će se raditi u “Našoj priči”, vredan je 1.121.000 dinara, i samo je početak rada na takvim i sličnim objektima u opštini. Utvrđen je plan, program i strategija uzlaganja u sportsku infrastrukturu, po kojoj će se postupati u narednom periodu.

Nakon sastanka čelni ljudi opštine i srbobranskog sporta poveli su Pokrajinskog sekretara u obilazak CST-a i svih sadržaja koji postoje u okviru njega, a nakon toga su date izjave za medije, gde je prvi govorio gost. “Razgovarali smo danas o tome u kom smeru ćemo dalje nastaviti kad je u pitanju ulaganje u sport. Sigurno je da opština Srbobran, koja ima veliki broj sportista spram svoje veličine, zaslužuje da se u nju više i ulaže, prvenstveno u razvoj mlađih uzrasta. U narednom periodu ćemo zajednički ulagati u sport, i siguran sam da ćemo sa realizacijom strateški dobrih projekata, doprineti unapređenju sportske infrastrukture na teritoriji cele opštine”, stava je Pokrajinski sekretar.

“Dobra saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu ogleda se u mnogim realizovanim projektima u godinama za nama, i nema razloga da se ona ne nastavi i dalje”, poručio je Radivoj Debeljački nakon razgovora sa svojim gostom. “Obnovom košarkaškog terena u Srbobranu nastavlja se sanacija sportskih igrališta i mesta gde se okupljaju mladi, sa takvim projektima ćemo nastaviti rad na teritoriji cele opštine. Trudićemo se da u narednom periodu ostvarimo sve one planove koje smo zacrtali. Ovo što je učinjeno za igralište Udruženja građana ‘Naša priča’ biće učinjeno i za neka druga igrališta u opštini Srbobran, na kojim se okupljaju mladi ljudi. Takođe, deo energije usmerićemo u realizaciju omladinske politike”, rekao je predsednik Debeljački.

Debeljački se zahvalio sekretaru Basti što je izdvojio vreme i posetio opštinu Srbobran, a posebnu zahvalnost uputio je za vredan ugovor koji je sa sobom doneo. Obojica su ocenili da je saradnja dve instance vlasti na vrlo zavidnom nivou i da će će se truditi da tako i ostane.

Facebook Komentari