Susreti mladih fudbalera kao najava velike saradnje dva kluba

22. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Tokom jučerašnjeg popodneva mlađe generacije Fudbalskog kluba “Srbobran”, provele su u poseti Akademiji “Topolski Sportski Klub” u Bačkoj Topoli, gde su se upoznali s vršnjacima kluba čiji seniorski tim nastupa u Super ligi Srbije.

Predsednik Srbobranskog kluba, kao i treneri mlađih kategorija igrača, poveli su na jednodnevnu ekskurziju u Bačku Topolu četrdesetak momaka, raspona godišta od 2008. do 2011. Trening centar tamošnjeg kluba “TSC” izuzetan je sportski kompleks, kakav nema većina timova najjače republičke lige, te je tokom obilaska kod naših dečaka istovremeno izazvao oduševljenje i poštovanje, jer sigurno da je ogromna privilegija razvijati svoj talenat u vrhunskim uslovima.

Odigrali su naši dečaci tri utakmice sa vršnjacima iz Bačke Topole, iako je želja za dokazivanjem kod Srbobranaca bila velika, ipak nije bila dovoljna da se na terenu i otelotvori sa većim brojem golova. U svakom slučaju rezultat na ovakvim susretim i nije u prvom planu. Važno je da se deca upoznaju sa igračima iz drugih sredina, da ostvaruju prijateljstva i druže se, a pogotovo je važno iskustvo koje se stiče u ovakvim susretima.

Sve bolji odnosi čelnih ljudi dva kluba, i kontakti koji su ostvareni na nivou lokalnih samouprava, doveli su do toga da se intenziviraju razgovori o saradnji. Kako saznajemo velike su šanse da će “TSC” i “Srbobran” potpisati ugovor o saradnji koji će u mnogome koristiti obema stranama. Srbobranski Fudbalski klub može se nadati, iako to još nije zvanično potvrđeno, novim tribinama na stadionu u Šumici, takođe plaćenim trenerima mlađih selekcija i raznovrsnoj sportskoj opremi koju će donirati prvoligaš sa severa.

Našem klubu bi ovo mnogo značilo, bio bi rešen dugogodišnji problem stare i nebezbedne tribine, smanjili bi se troškovi koje klub ima, što zajedno znači bolje uslove za rad i razvoj fudbalera na lokalnom nivou. U upravi FK “Srbobran” slažu se oko ove konstatacije i ističu da je priča koja se gradi na zdravim temeljima. “Kod nas prilika da ostvarimo saradnju sa jednim TSC-om izaziva osećaj sreće, dok sam od kolege iz Bačke Topole dobio potvrdu da je njima veliko zadovoljstvo što mogu da nam pomognu”, kratko je prokomentarisao predsednik FK “Srbobran”, Nemanja Perendić.

Facebook Komentari