Debeljački i Zarić primili trofejne košarkaše

22. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Lokalna samouprava

Iako je već lično čestitao košarkašima i stručnom štabu Omladinskog košarkaškog kluba “Srbobran” na osvojenom trofeju, predsednik opštine Srbobran primio je pripadnike ovog sportskog kolektiva danas i zvanično, u Velikoj sali zgrade opštine.

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, i zamenica predsednika opštine, Milica Zarić, srdačno su dočekali goste i u ime lokalne zajednice koju predstavljaju im svečano čestitali na velikom uspehu, ne samo osvajanju Druge regionalne lige, već i plasman u Prvu regionalnu ligu, i to uz nesvakidašnje brojke. Prvi put u istoriji je jedan košarkaški tim završio sezonu četvrtog ranga takmičenja bez i jednog poraza, 22 pobede u isto toliko nastupa. Uz to ostvaren je prosek od 100 poena po utakmici, takođe, klub je dobio i pojedinačna priznanja, za najboljeg trenera, najboljeg igrača i najkorisnijeg strelca lige.

U pitanju je apsolutni uspeh koji zavređuje posebanu pažnju, u čemu se slažu čelni ljudi lokalne samouprave. “Želeli smo danas da ugostimo košarkaše u našoj opštini kako bi smo im pokazali koliko nam je važno, i iznad svega drago, što je ime ‘Srbobran’ ovenčano šampionskim peharom. To je uspeh vredan divljenja, a ono što mene posebno raduje, što je u pitanju uspeh u sportu koji lično volim i koji je dobrim delom deo i mog života. Nema potrebe da naglašavam koliko svaka novo odličije u sportu znači jednoj maloj opštini poput naše. Činjenica da je naš klub mnogo bolji od nekih koji dolaze iz velikih gradova, gde ne nedostaje novca i talenta, znak je da se u Srbobranu dobro radi i trenira, da imamo dobre košarkaške stručnjake koji umeju svoje znanje da prenesu na decu i da se u klubu neguju zdravi međuljudski odnosi. Hemija u kolektivu je dobra, to svako ko je pogledao jednu utakmicu može da posvedoči. Ti momci su međusobno prijatelji, takav odnos imaju i sa trenerima, i mišljenja sam da iz toga proizilazi i ovaj veliki uspeh”, rekao je Radivoj Debeljački, uz to poželevši svima u klubu da se uspeh replicira i u sezonama koje predstoje.

Ujedno gost i domaćin na ovom skupu, treber u klubu i član Opštinskog veća u resoru sporta, Jovan Andrić, zahvalio se predsedniku Radivoju Debeljačkom, i njegovoj zamenici Milici Zarić, na prijemu i lepim rečima, podsetivši da ovaj klub postoji tek nešto više od tri godine, i da veruje da će ovakvih prilika biti još. “Predstavljali smo našu opštinu u najlepšem svetlu gde god da smo igrali, borili se za dres koji nosi grb opštine Srbobran, i ono što mogu da obećam je da ćemo u narednoj sezoni da ginemo kao što je to bio slučaj u proteklih 9 meseci. Bez pomoći opštine ovo ne bi bilo moguće, veliku zahvalnost za podršku i za današnji prijem upućujem predsedniku i zamenici predsednika, i radujem se nastavku saradnje u budućnosti. Pred nam je veliki posao, treba da se spremimo za sezonu u višem rangu takmičenja, gde se nadam da ćemo najzad moći da igramo pred publikom, jer znam da mnogi žele da uživaju u našim utakmicama. Kao retko koji tim u vojvođanskim ligama, naš klub ima veliku podršku navijača, što nam je za ponos”, izjavio je trener Andrić, a zatim je pozvao kapitena ekipe da domaćinima uruči poklone.

Kapiten Radovan Babić, predao je predsedniku opštine uramljenu fotografiju nastalu na ceremoniji prijema šampionskog pehara, kojoj je prisustvovao i Debeljački, kao i košarkašku loptu sa potpisima svih igrača i stručnog štaba, kao uspomenu na veliki uspeh lokalnog sporta.

Facebook Komentari