Opštini Srbobran uručena nagrada od 20.000 evra

20. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Nagradna igra pod nazivom „Uzmi račun i pobedi 2021“, trajaće od 15. maja do 25. juna, to je danas u Beogradu, u Vladi Republike Srbije, potvrdio ministar finansija Siniša Mali. Predstavljanje novog kruga nagradne igre bio je povod da se uruče nagrade opštinama koje su u prethodnom krugu osvojile po 20 hiljada evra, nagradu koju je u ime srbobranske lokalne samouprave primila Milica Zarić, zamenica predsednika opštine.

Odlični rezultati prošlogodišnje nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2020”, po tvrdnjama ministra, razlog su da se i ove godine ponovi igra sa još većim fondom nagrada. Pored prolećnog kola nagradne igre, planirano je i drugo na jesen, što sve zajedno treba da doprinese većoj fiskalnoj odgovornosti celog društva. „U onom velikom bazenu je bilo 11,5 miliona koverata, što je 115 miliona fiskalnih računa i slipova. Izračunali smo da je u tim računima bilo oko 100 miliona evra poreza na dodatu vrednost. Svest građana o važnosti borbe protiv sive ekonomije je podignuta, posebno kada je u pitanju značaj uzimanja fiskalnog računa prilikom kupovine. To je značajno jer na taj način obezbeđujemo novac za budžet, a onda od tog novca povećavamo plate i penzije, investiramo u bolnice, škole, vrtiće, nabavku lekova, za borbu protiv pandemije virusa korona. Veoma je važno da tu svest nastavimo i dalje da dižemo”, rekao je Siniša Mali, a zatim podsetio da su pravila za učešće u nagradnoj igri ostala ista.

“Koverte sa slipovima i fiskalnim računima već mogu da se šalju, a uzimaće se u obzir svi računi počev od 1. aprila 2021. godine. U svakoj koverti treba da bude bar deset fiskalnih računa, ili bar deset slipova od platnih kartica, minimalne pojedinačne vrednosti od 100 dinara. Poštarina se ne plaća. Važno je i to što smo podigli nagradni fond sa 250 miliona na 350 miliona dinara, pa je u igri 16 stanova i 60 automobila. Želimo da učinimo sve da građanima ova nagradna igra bude atraktivnija, a s druge strane da nastavimo da podižemo svest o važnosti borbe protiv sive ekonomije. Svaki procenat ekonomije koji iz sive pređe u belu zonu, znači veće poreze i doprinose u budžet. To znači veću mogućnost investiranja u puteve, bolnice, u vakcine i zdravlje građana, u uređeniju i lepšu Srbiju. To je cilj i put s kog nećemo skrenuti“, rekao je za kraj svog izlaganja ministar Mali.

Nakon što je preuzela nagradu u ime svoje opštine, koju su zavredili građani Srbobrana, Turije i Nadalja, jer su u velikoj meri slali koverte sa računima, Milica Zarić je ocenila da ta nagrada i pripada građanima, te će njima i biti data kroz realizaciju nekog projekta važnog za opšte dobro.

“To što lokalna samouprava dobija priliku da u neku oblast uloži više od dva miliona dinara, zasluga je građana Srbobrana, Turije i Nadalja. Igrajući nagradnu igru za sebe i svoju porodice, svi oni, igrali su i za svoj grad i za svoju državu, zbog čega zaslužuju naše puno poštovanje. Odgovoran odnos koji demonstriraju kada uzmu fiskalni račun, stvorio nam je mogućnost da zajedno sa njima odredimo jedan projekat i realizujemo ga na korist svih građana. Uverena sam da će isti odnos pokazati i u prolećnom i jesenjem kolu nagradne igre i očekujem da opština Srbobran ponovo bude visoko plasirana u svojoj kategoriji. Želim da se taj odgovoran odnos nekom od učesnika u igri vrati i kroz neku od brojnih vrednih nagrada za igrače”, želja je koju je Milica Zarić uputila na kraju svog izlaganja.

Zarić je zatim pozvala svoje sugrađane da skupljaju račune i šalju ih u što većem broju. Srbobran je u kategoriji malih opština dobio vrednu nagradu, pored opština Dimitrovgrad i Blace, i nema razloga da to ne ponovi.

Facebook Komentari