Napustio nas je Zoltan Bergel (1954-2021)

18. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Srbobranci su ga jednostavno zvali Zolika, svi su ga znali jer je čak 20 godina bio sekretar opštinskig Crvenog krsta, pozicija sa koje je mogao mnogima da pomogne, to je i činio, zato će ostati upamćen.

Zoltan Bergel je rođen u Srbobranu 1954. godine. Nakon osmogodišnje škole je upisao trgovačku srednju školu, koju je uspešno završio i zaposlio se u Trgovinskom preduzeću „Vojvodina“, gde je radio do kraja 90-tih godina, kada ta firma odlazi u stečaj. Na poziciju sekretara Crvenog krsta u Srbobranu je imenovan 2001. godine, odakle je u januaru 2021. godine otišao u penziju.

Svaki dan je bio u kancelariji Crvenog krsta, pomagao je našim sugrađanima i bio humanitarac u svakom smislu te reči. Srbobran je juče izgubio vrednog i poštenog sugrađanina

1996. godine je bio jedan od osnivača odbora stranke SVM u Srbobranu, i aktivno je učestvovao u radu partije. U dva mandata je bio predsednik Saveta Mesne zajednice u Srbobranu, a u jednom mandatu član Opštinskog veća. Bio je aktivan član Lovačkog udruženja „Fazan“ preko 40 godina, 90-tih je aktivno učestvovao u radu KUD-a „Aranj Janoš“ i Kluba ljubitelja citri u Srbobranu.

Sahrana Zoltana Bergel će se obaviti 19. aprila, u ponedeljak, u 13.00 čascova na rimokatoličkom groblju. Neka mu je večna slava.

Facebook Komentari