PEHAR JE STIGAO KUĆI

17. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Za Omladinski košarkaški klub “Srbobran” sinoć je završena sezona, ostvarena je i 22. pobeda u isto toliko nastupa, uručene su nagrade pojedincima i ekipi za nezapamćeno uspešnu takmičarsku godinu.

Oproštajnu utakmicu u Drugoj regionalnoj ligi, pošto od oktobra klub takmičenje nastavlja u Prvoj regionalnoj, Srbobranci su igrali sa ekipom iz Beočina, na svom terenu. Bila je to skoro trening utakmica, pošto je razlika u kvalitetu dve ekipe značajna, ali je ipak odigrano ozbiljno jer je postavljanje uvek novih ciljeva imperativ momaka u crnim dresovima. Pored želje da u viši rang uđu kao neporaženi, što niko pre nije uspeo, novi cilj je bio da se ostvari prosek od 100 poena po meču, za šta je bilo potrebno ubaciti 110 na ovom poslednjem. Naravno i taj cilj je ispunjen, utakmica je završena rezultatom 110:79. Zaista istorijski uspeh za srbobrtansku košarku i sport uopšte.

Najveći broj poena domaće ekipe ubacio je Jovan Antić, 41, što je rezultat vrlo preciznog šuta za 3 poena, 9 ih je pogodio na ovom nastupu. Potpuno uobičajeno za ovog momka koji je od strane Košarkaškog saveza proglašen za najboljeg igrača i najboljeg strelca lige, za šta mu je plakete uručio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, u ime vojvođanske kuće košarke. Za komentar tek završene sezone zamolili smo Jocu Antića.

“Ovo je stvarno istorijski uspeh, naravno da mi je drago što sam ja deo te priče i što sam mogao da doprinesem. Ova ekipa je već dve godine na okupu, odličnu hemiju imamo, samo nas trojica mo iz Novog Sada, ali smo toliko dobro prihvaćeni da i mi za sebe kažemo da smo domaći, Srbobranci. Možda nismo ekipa koja u svakom trenutku igra besprekorno, ali smo sigurno najsrčaniji i najborbeniji tim. Preponosan sam na momke sa kojima igram. Plan za sledeću sezonu je opstanak u tom višem rangu, ali poznavajući našeg trenera, a ni sam nisam drugačijeg temperamenta, verovatno je da ćemo pokušati da budemo konkurenti za neke više pozicije. Kad god sam na terenu meni je cilj da pobedim, pa zašto onda ne bih imao ambicije da opet uđemo u viši rang. Već smo igrali sa ekipama koje nas čekaju u takmičenju naredne sezone, nisu oni nešto značajno bolji, uz jedno dobro pojačanje mogli bi smo realno da se borimo za novu titulu”, stav je ovog izuzetnog momka koji nije propustio ni jednu utakmicu u sezoni, predvodeći napad ekipe “Srbobran”.

Antić je ove sezone u proseku davao velikih 38,2 poena i čak 7 trojki, što je prosek kog se ni jedan igrač na svetu ne bi postideo. Odličnu partiju sinoć imao je i Dušan Samardžić, 3 puta je pogađao za 3 poena, a ukupan skor mu je bio 34 poena. Mihajlo Vukomanović ubacio je 19 poena uz 1 trojku, Nikola Babić 4 trojke i 12 poena, dok je Strahinja Momčilović uz značajno manju minutažu postigao 4 poena.

Još jednom je trener srbobranske ekipe dobio priznanje Saveza namenjeno najboljem treneru, što je značajno jer ovaj mladi košarkaški stručnjak tek 5 godina vodi seniorske sastave domaćih klubova. Njemu je priznanje uručio predsednik Opštine Srbobran, a odmah po tom smo saznali kako na veliki uspeh gleda onaj koji je viziju o svemu ovome imao pre početka sezone. Jovan Andrić:

“Presrećan sam. Veliko hvala mojim momcima što su jednako ginuli na svakom meču i ostvarili ovaj veliki uspeh, ne samo za sebe i klub, već i za naš Srbobran. Možemo biti samo ponosni na njih, tokom 9 meseci takmičenja bili su oni pravi, kako na utakmicama tako i na treninzima. Cilj je ostvaren, i to preko očekivanja. Ušli smo u viši rang, jedina smo ekipa koja je to uspela da učini bez poraza i još smo u proseku postizali po 100 poena, to je neponovljiv rezultat. Zahvalnost naravno dugujemo lokalnoj samoupravi, na čelu sa Radivojem Debeljačkim, jer nam pomaže i ume da ceni to što od 25 registrovanih igrača mi imamo 22 Srbobranca.Veliko hvala upravi kluba, mom stručnom štabu, mom bratu Dejanu prvom pomoćniku, koji je sa mnom neprekidno radio i do uspeha smo došli zajedno. Ovaj klub postoji nešto više od 3 godine, i za to vreme smo uspeli da prođemo dva ranga takmičenja, prvo iz letnje lige u Drugu regionalu, a sad i u Prvu regionalnu ligu. Plan za narednu sezonu je opstanak, ali ko mene zna upoznat je sa tim da ja uvek stremim ka nečem većem. Zadržali smo sve momke u klubu i za narednu sezonu, što je jako dobro i verujem da će nam jedno pojačanje na poziciji 5 biti dovoljno da naredne sezone budemo konkurentni i u Prvoj vojvođanskoj ligi”, uz osmeh nam je saopštio Jovan Andrić.

Pobednicki pehar podigao je kapiten Radovan Rale Babić, ujedno najagresivniji odbrambeni igrač u ligi, iako za te zasluge nema plakete ni pehara, od nas dobija usmeno priznanje. Njemu je Pehar uručio komesar lige, Aleksandar Rodić, a zatim je kapiten predao pehar svojoj ekipi te je usledilo slikanje i slavlje na samom parketu Centra za sport i turizam.

Predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, koji je svojevremeno i sam trenirao košarku, čak bio i košarkaški sudija, posebno je ponosan na lokalni klub, te smo nakon uručivanja nagrada i njega zamolili za kratak komentar. “Prvo želim da se zahvalim, i ujedno da čestitam, našim momcima koji su na najreprezentativniji način pokazali koliko su dobri i koliko se dobra košarka igra u Srbobranu. Svaki sportski klub koji osvoji pehar za nas je značajan, jer smo mi mala opština i to nam pričinjava veliku radost. Nadam se da će sa dobrom igrom nastaviti i u narednim sezonama, i to im iskreno želim. Siguran sam da ovu ekupu čeka još dobrih rezultata i da ima svetlu budućnost. Ono što je za lokalnu samoupravu veoma važno, to je da nastavi sa pružanjem podrške košarkaškom i svim drugim klubovima, jer nam je važno da sport u našoj sredini ima značajnu ulogu. Želimo da se sva deca, koja imaju želju, bave sportom, a ponuda je u našoj opštini zaista raznovrsna. Još jednom izražavam veliku zahvalnost momcima, što su pružili našim sugrađanima radost, a uskoro nadam se da će tu dobru košarku moći i uživo da gledaju i raduju joj se sa tribina”, rekao je Debeljački.

Ovoga puta nemamo najavu za sledeći meč naše ekipe, jer će sledeći takmičarski nastup biti tek u oktobru. Ostaje nam da sačekamo i nadamo se novim pobedama ove sjajne družine.

Facebook Komentari