OKK SRBOBRAN pobedio i u drugom opštinskom derbiju

10. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Još jedno kolo playoff dela takmičenja deli košarkaše OKK “Srbobran” od postavljanja istorijskog rekorda, osvajanje šampionata i ulaska u Prvu regionalnu ligu bez i jednog poraza u sezoni. Ostvario je ovaj tim večeras 21. pobedu, u lokalnom derbiju u Turiji, gde su u nikad neizvesnijoj završnici uspeli da savladaju, minimalnom razlikom, KK “Akademik”.

Bio je ovo revanš derbi playoff-a Druge regionalne košarkaške lige, ujedno i drugi istorijski susret dva srbobranska kluba. Susret u Turiji bolje je otvorio OKK “Srbbran”, kao gostujuća ekipa, delovali su mnogo bolje na terenu u prvoj četvrtini kada i dolaze do maksimalne prednosti od 11 poena. Već u drugoj deonici “Akademik” se budi i uspeva da istopi razliku na 4 poena zaostatka. Vraćaju se posle pauze na poluvremenu i nastavljaju da nameću svoj ritam dok najzad nisu poveli.

Narasla je prednost domaćeg tima u jednom trenutku na plus 15, uspeli su igraći u žutim dresovima čak i da je sačuvaju do sredine poslednje četvrtine, ali tada “Srbobran” sa trojicom mlađih igrača, koje su predvodili iskusni Antić i magići Samardžić, načinje veliki zaostatak i za samo 4 minuta igre je nulira. Na 40 sekundi do isteka vremena rezultat je bio nerešen, promašuju se na obe strane ziceri, polovično se šutiraju slobodna bacanja da bi posle jednog pogotka iz slobodnjaka za”Akademik”, u brzom solu napadu bio Samardžić koji postiže koš iz dvokoraka za “Srbobran”. Na samo 2 sekunde do kraja domaća ekipa uzvraća brzi prodor, igrač najbliži košu čak uspeva i da zakuca, ali je vreme isteklo i koš se ne važi. Završena je utakmica rezultatom 91:92 za OKK “Srbobran”, po četvrtinama: 17:27, 34:28, 23:14 i 17:23 u četvrtoj.

Najkorisniji u pobedničkoj ekipi bio je Jovan Antić, postigavši 38 poena, čak 7 puta je pogađao za tri poena. Sledio ga je Dušan Samardžić sa 28 poena (1 trojka), Nikola Babić ubacio je ukupno 8 poena (2 trojke), Mihajlo Vukomanović 7 poena, Nemanja Trninić 6, Aleksandar Srdanov 3 poena (1 trojka) i Bojan Grubić 2 poena.

Za kratak komentar utakmice u kojoj je njegov tim došao do 21. vezane pobede, zamolili smo junaka meča, Dušana Samardžića: “Da, ispada da sam ja odlučio utakmicu, jer sam poslednji pogodio koš, ali je prava istina da je ovo kao i sve do sad timska pobeda. Zajedničkim zalaganjem i radom u odbrani smo uspeli da preokrenemo rezultat, a ja sam samo slučajem bio taj koji je dobio šansu da pogodi poene na kraju. Mislim da je dobro to što nismo znali koji je tačan rezultat 4 minuta pre kraja, nije se dobro video semafor zbog refleksije sunca, a gubili smo 14 poena razlike, tako da smo mi igrali kao da je neizvesno. Vezali smo zicer i trojku, na šta su oni tražili tajmaut. Mi smo tad osetili da možemo, dobra odbrana i napad po napad uspeli smo da ih stignemo rezultatski i da dođemo u poziciju da pobedimo. Ostao nam je još jedan susret do kraja, sa ‘Beočinom’, i ako ih pobedimo, što verujem da hoćemo, bićemo jedina ekipa u istoriji koja je uspela da osvoji ligu bez poraza. To ćemo morati značajno da proslavimo”, otkrio nam je Samardžić.

Zadovoljan pobedom i neprekidanjem niza, bio je i trener Jovan Andrić: “Bila je ovo preteška utakmica, vrlo neizvesna do kraja, ali eto mi smo opet uspeli da pobedimo. Ušli smo u meč opušteno, rekao sam momcima da pobeda nije najvažnija, mi smo svoj cilj već ostvarili, a to je osvajanje titule i prolazak u viši rang takmičenja. Nikako ne želim da mi se neki od igrača povredi sad na kraju sezone, kad je već sve rešeno. Naravno, i pored toga došli smo da se nadigravamo i pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat. Na 4 minuta do kraja smo gubili 14 poena razlike, tad sam u igru morao da uvedem trojicu mlađih igrača, jer su Trninić i Vukomanović sakupili po 5 ličnih grešaka, i uspeli smo da se vratimo u utakmicu igranjem odlične odbrane. 

Da je ekipa ‘Akademik’ pobedila to bi bilo sasvim zasluženo, odigrali su jako dobru utakmicu. Smatram da su njihove dve najbolje utakmice ove sezone, upravo one koje su igrali protiv nas. Radi se o timu koji je fizički dosta snažniji od nas i nikako nije lako igrati sa njima. Ovo je njima prvi poraz na domaćem terenu, naravno da su se borili da ostanu neporaženi kod kuće. Mi smo i dalje neporaženi, sledeće nedelje nam dolazi ‘Beočin’ u poslednjem kolu, i ako ostvarimo 22 pobede ulazimo u istoriju. Nakon te utakmice biće nam uručen šampionski pehar i priznanja za pojedince, zbog čega dolazi i komesar lige, da nam ih uruči. Sve čestitke ekipi ‘Akademik’ na odličnoj igri, fer i korektnom odnosu na terenu. Idemo dalje”, rekao je trener Andrić za kraj.

Facebook Komentari