Savetovalište: NEMOJ DA BUDEŠ SAM/A

08. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u AP Vojvodini, u saradnji sa Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Biser”, pokreće na nivou pokrajine savetovalište za porodicu pod nazivom “NEMOJ DA BUDEŠ SAM/A”.

“U periodu od marta do decembra 2021. godine uspostaviće se savetovalište na pokrajinskom nivou radi pružanja adekvatnih i pravovremenih informacija i saveta porodicama dece i odraslih osoba sa intelektualnim invaliditetom o njihovim pravima i načinima ostvarivanja prava, kao i kroz pružanje psihološke i defektološke podrške. Kroz multidisciplinarni pristup rešavaće se problemi roditelja odnosno osoba sa intelektualnim invaliditetom, pomoći da se savladaju teškoće roditeljstva i komunikacije, da se ostvare prava, a sve u cilju osnaživanja radi savladavanja načina i modaliteta za uključenost u svakodnevni život, kako osobe sa invaliditetom tako i svih članova porodice. Osnaživanje se može vršiti i u zapošljavanju, u ostvarivanju socijalne i zdravstvene zaštite, savladavanju veštine komunikacije sa javnim institucijama, postizanju vidljivosti i prihvaćenosti u svojoj različitosti. Usluge savetovališta su namenjene kako članovima samog udruženja tako i svim roditeljima u lokalnoj zajednici, koja imaju potrebu da pomognu sebi ili svojoj deci u savladavanju problema razvoja i odrastanja.

Svi zainteresovani se mogu javiti od danas na telefon 021 444 219, svakodnevno u periodu od 10.00 do 12.00 časova, a dobiće odgovor u roku od 24 sata”, navodi se u saopštenju.

Facebook Komentari