Rutinska pobeda nad Rolingom! Koš razlika i +40 za OKK SRBOBRAN.

03. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Za Omladinski košarkaški klub “Srbobran” sinoć je završeno i 6. kolo playoff-a, titula je osvojena, ali se motiv za ređanjem pobeda nije izgubio u ekipi. U revanš meču je savladan veternički “KK “Roling” sa 105:84.

Već na startu je bilo jasno da je razlika u klasi ove dve ekipe velika, na isteku prve četvrtine je koš razlika bila 20 poena, na strani domaćina OKK “Srbobran”, ali je deonica ipak završena rezultatom 33:21. U drugoj četvrtini je samo nastavljeno u istom ritmu i na poluvreme se odlazi sa rezultatom 62:32 (29:11 2/4). Drugo poluvreme, i sve do kraja meča, trojka Antić, Samardžić i Vukomanovi, nije više imala potrebe da ulazi na teren, igru su pruzeli momci iz Srbobrana i treću četvrtinu odigrali maestralno. Predvodili su ih Trninić, Nikola Babić i Srdanov, ali su zavidnu minutažu ostvarili i oni najmlađi. Kuriozitet je da se čak 10 igrača domaće ekipe upisalo u strelce.

Jovan Antić  je za petnaestak minuta na parketu postigao 26 poena (4 trojke) uz veliki broj asistencija, Dušan Samardžić uz jednaku minutažu 20 poena (3 trojke), Mihajlo Vukomanović je takođe manje igrao ali ipak zapaženih 14 poena i kao uvek dvocifren broj skokova, Nemanja Trninić je ubacio 9 poena (1 trojka). isti broj poena je dao i Bojan Grubić (2 trojke), Nikola Babić 7 poena (1 trojka), potpuno isti učinak imao je Stevan Neda, Strahinja Momčilović 6 poena, Aleksandar Srdanov 5 poena (1 trojka) i Slobodan Subić 2 poena. Norbert Sepe nije se upisao u strelce, kao ni Borjan Šmit, kojem je ovo bio tek drugi nastup u seniorskom timu, kao i Nedi.

Zadovoljstvo i ponos, na mlade Srbobrance, mogli su se osetiti u glasu njihovog trenera, Jovana Andrića, koji je kratko prokomentarisao ovu utakmicu. “Zadovoljan sam utakmicom, nama je ovo dvadeseta pobeda u nizu. Drago mi je što je bilo prilike da zaigraju svi igrači, i svaki je dobio zaista ozbiljnu minutažu, a i poeni su lepo raspoređeni među njima. Drugo poluvreme igrali smo bez Antića, Samardžića i Vukomanovića, bili odlični u trećoj četvrtini, jedino je ta poslednja četvrtina bila lošija, kad su se momci malo i umorili i počeli da gube koncentraciju.

Sve pohvale za moje momke, pogotovo za one najmlađe koji su sad kad se ukazala prilika da igraju, iskoristili te minute na pravi način. Treća četvrtina je stvarno bila odlična, svo vreme je na parketu bila petorka sastavljena od Srbobranaca, svih 9 se smenjivalo na pozicijama. Voditi sa 40 razlike nije mala stvar, možda u susretima timova iz različitih liga, ali u istoj ligi napraviti toliku razliku zaista je značajno, nevezano za to koji je tim u pitanju. Gosti su dosta usporili igru, došli su bez nekih standardnih igrača, ali mi smo njih ubedljivo dobili i kad su bili kompletni.

Ostala su nam dva kola do kraja sezone, u oba ćemo igrati rasterećeno kao i večeras. Prvo mesto smo osvojli još u prethodnom kolu, ne želimo da nam se neko povredi, svi igrači će ponovo dobiti značajan prostor za igru. Poslednje kolo igramo kod kuće, sa ekipom iz Beočina, kad ćemo proslaviti titulu, tad dolazi komesar takmičenja da nam uruči pehar i priznanja. Ono što već sad mogu da kažem, a tiče se naredne sezone, je da smo dogovorili saradnju sa naša tri igrača iz Novog Sada. Sem toga što su okosnica tima, oni su i fenomenalni ljudi, odlično funkcionišemo svi zajedno i tu energiju ćemo zadržati dogodine”, rekao nam je Andrić.

Facebook Komentari