Fudbaleri SRBOBRANA ubedljivo bolji od ekipe Čelareva (4:1)

03. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Danas je sa početkom u 16.00 časova igran meč 22. kola Vojvođanske fudbalske lige “Sever”, u kojem je FK “Srbobran” dočekao u Šumici ekipu iz Čelareva FK “ČSK Pivara”, i ubedljivo ih nadigrao, ostvarivši pobedu rezultatom 4:1.

Otvorili su Srbobranci i ovu utakmicu odlično, prvu izvesnu priliku za gol imali su u 11. minutu i odmah je koriste, gol postiže Marjanov, što dovodi njegov tim u vođstvo (1:0). Već u 31. minutu igre ukazuje se druga prilika, ovoga puta je bila u nogama Jovanovića, koji prednost povećava na 2:0. Taman kad se učinilo da je utakmica rešena i da će se igrači Čelareva predati, jedan od njih (Nikolaš), u 37. minutu precizno lobuje golamana Jorgića i smanjuje prednost na 2:1. što je i rezultat sa kojim se odlazi na pauzu.

U drugom poluvremenu odlična fizička kondicija momaka u plavim dresovima preovladava, gosti se povlače, što dovodi do više izglednih šansi za raspoložene golgetere ekipe iz Srbobrana. Vođstvo povećava Marjanov, a zatim i Rajčanji čini isto u 82. minutu iz penala, čime je postavljen konačan rezultat utakmice, 4:1 za “Srbobran”. Približno isti rezultat bio je i u žutim kartonima, 3:1 za Srbobrance: Tešanović, Pavićević i Petrović, dok je u čelarevskoj ekipi kažnjen Vujić.

Tim “Srbobran” na ovoj utakmici činili su sledeći igrači: Jorgić, B. Živanović kog menja Petrović u 56. minutu, Tešanović umesto kog takođe u 56. minutu ulazi Lj. Živanović, Kemenj, Kenji a menja ga Reljić u 83. minutu, Pavićević, Adamović, Marjanov, Rajčanji, Jovanović kog menja u 77. Trivić, Klipić, a zatim ulazi i Dukić u 77. minutu umesto njega.

Nova tri boda donela su radost ekipi, a na prvom mestu zadovoljstvo je bilo primetno kod trenera  Dušana Medića: “Ova je utakmica trebala biti potpuno neizvesna, ali rezultat na kraju govori nešto drugo. Čelarevo je ozbiljna ekipa koja je pre ove utakmice imala tri boda više od nas, zbog čega niko nije očekivao da ćemo ovako ubedljivo pobediti. Mnogo interesantan meč, ušli smo u njega pod pritiskom da moramo pobediti kako bi smo se popeli u deo tabele koji je bezbedniji. Ponovo smo uspeli rano da dođemo do pogotka, pa i da povećamo vođstvo, ali isto tako smo i primili gol pre poluvremena. Ta situacija se ponavlja već par puta, što po pravilu u nastavku donosi pad u igri i buđenje protivnika.

Ovog puta nije bilo tako, u drugom poluvremenu smo mi bili ti koji su potpuno držali inicijativu, dok je ekipa Čelareva, koja je u drugom delu prve deonice bila dominantnija, sad bila potpuno skrajnuta. Mi smo pauzu u poluvremenu iskoristili da se smirimo, svesni činjenice da imamo pozitivan rezultat i koliko nam ova utakmica znači. Stali smo na loptu, korektno igrali u defanzivi, što je uz odgovorniju igru na sredini terena rezultiralo kasnije sa još dva pogotka. Priveli smo meč kraju mirno, bez tenzija i nervoze, zasluženo i ubedljivo pobedili jednog renomiranog protivnika”, prokomentarisao je meč trener Medić, koji ni na insistiranje da istakne nekog igrača nije popustio, već je pobedu pripisao kolektivu koji je zajedničim snagama osvojio nova tri boda.

“Nama je ovo četvrta vezana pobeda, a šesta u sedam utakmica, kada se setim kako smo počeli sezonu svestan sam koliki je to uspeh. Moji igrači su za mene veliki junaci, ne mogu ništa drugo da kažem sem da sam ponosan na njih. Nakon ove pobede nalazimo se tačno na sredini tabele, pozicija koja nam trenutno garantuje opstanak, na nama je da je dobrom igrom u nastavku odbranimo i pokažemo da smo tim koji se mora poštovati. Da i naredne godine zaigramo isti rang, što bi uz realizaciju planova, koje imaju predsednik kluba Perendić i uprava, značilo da je FK ‘Srbobran’ jedan ozbiljan sportski kolektiv u kom vlada gotovo porodična atmosvera. Nadam se da će naredne sezone biti dozvoljeno otvaranje tribina, jer sam siguran da mnogi ljudi žele da gledaju domaći klub koji igra dobar fudbal”, zaključio je Dušan Medić.

Naredno kolo, 23. po redu, Srbobrance vodi u Tavankut, gde će protiv istoimenog kluba pokušati da dođu do nova tri boda i tako se popnu još koji stepenik na tabeli. Niko u klubu sa Vašarišta ne krije ambiciju da se veže i 5. pobeda za redom, što ni ne čudi jer je ova ekipa, posle lošeg prvog dela sezone, sad u naletu forme i uspeha, te im entuzijazma i želje za pozitivnim rezultatima ne fali. Raduje i činjenica da je u prvih jedanaest na današnjem meču bilo 8 momaka iz Srbobrana, a među dvadesetak njih koji treniraju u senoirskom sastavu, procentualno je i više igrača koji kao mesto rođenja imaju varoš slavnog imena koja leži na obalama kanala i Krivaje.

 

Facebook Komentari