Počeo je upis đaka prvaka

02. april 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Testiranje i upis dece u prvi razred osnovne škole zvanično je otpočeo na teritoriji cele države Srbije, a iz OŠ “Vuk Karadzić” u Srbobranu podsećaju građane da svoju decu mogu prijaviti putem portala E uprave.

Ova aplikacija značajno pomaže da se upis sprovede lagano. Ukoliko roditelji, koji prijavljuju svoje mališane, imaju nekih poteškoća pri obavljanju ovog zadatka, mogu biti slobodni da telefonom kontaktiraju nastavnika informatike Sinišu Fehera. Dostupan je u vremenu od 11 do 13 časova, radnim danima, na broj 060 75 09 497.

Tradicija koja je do sad postojala, da deca predškolskog uzrasta dođu u posetu svojoj budućoj školi, ove godine neće biti organizovana zbog svima poznate epidemiološke situacije. Kako su pomenute posete bile vrlo korisne, jer su deci dala priliku da se upoznaju sa ambijentom i prevaziđu mogući strah od nove sredine i nepoznatog, odlučeno je da se učini nešto što će imati sličan efekat na predškolce, a da oni ne moraju da dolaze i izlažu se riziku.

Đorđe Ćorić, nastavmik likovnog u “Vuku”, pripremio je uz pomoć svojih đaka jedan promotivni video materijal koji će budućim prvacima predstaviti školu:

U stvaranju ovog videa učestvovala su deca koja u školi koriste produženi boravak, uslugu koja je dostupna isključivo u OŠ “Vuk Karadžić”. Produženi boravak namenjen je učenicima čiji roditelji su zaposleni, a kako deca ne bi ostajala u domovima sama, ona borave u školi gde se druže, ručaju, rade domaći, uče ili šta je već kome potrebno. Sve uz nadzor nastavnika.

Facebook Komentari