Štab za vanredne situacije opštine Srbobran u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19 doneo je određene zaključke, koji se tiču rada ugostiteljskih objekata, o čijem stupanju na snagu se ovim putem obaveštavaju građani.
- U skladu sa Naredbom Štaba za vanredne situacije Opštine Srbobran broj 82-1-6/2021 od 22.03.2021. godine, objekti u kojima se obavlja delatnost pružanja usluga u oblasti ugostiteljstva, (kafići, barovi,restorani) mogu vršiti prodaju hrane i pića „preko šaltera“
- Ugostiteljski objekti u kojima se prodaja hrane i pića vrši preko šaltera bez ulaska kupca u sam objekat, dužni su da obezbede da se ispred objekta ne okuplja više od tri korisnika, kao i da lica koja su ispred objekta nose maske i drže rastojanje od najmanje dva metra.
- Zabranjeno je obavljanje delatnosti u otvorenom delu kafića (bašti) – zadržavanje i sedenje.
- Na ulazu u objekat u kojem privredni subjekti obavljaju delatnost moraju biti istaknuti podaci o licu odgovornom za sprovođenje epidemioloških zaštitnih mera. (korona redar).
Nadzor nad primenama mera vršiće nadležni inspekcijski organi.
Komandant opštinskog štaba
Radivoj Debeljački
Facebook Komentari