Nova 3 boda za FK SRBOBRAN stigla iz Sombora

29. mart 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Seniorski sastav Fudbalskog kluba “Srbobran” u usponu je forme, vezali su momci i treću pobedu u ligaškom delu takmičenja protekle subote, kada je u Somboru savladan FK “Radnički” rezultatom 3:4.

Prava goleada na severozapadu naše pokrajine donela je jedan od najzanimljivijih mečeva u sezoni. Poveli su gosti već u 10. minutu utakmice kada Klipić u naletu kupi odbijenu loptu pred golom Radničkog i šalje je u nebranjeni deo mreže. Svega 20 minuta kasnije povećava “Srbobran” vođstvo na 0:2, na Zelićev centaršut reaguje Marjanov i savladava protivničkog golmana. Delovalo je da je utakmica već rešena jer Somborci nakon drugog primljenog gola gube entuzijazam, ali ih na isteku poslednjeg minuta prvog poluvremena u igru vraćaju igrači gostujućeg tima. Sviran je penal koji domaća ekipa koristi i smanjuje vođstvo na 1:2.

U drugoj deonici igrači “Radničkog” se vraćaju željni poravnanja rezultata, što im ubrzo i polazi za rukom. Izjednačenje 2:2. Novu priliku da povede Srbobran nije iskoristio Živanović, zatim i Marjanovm koji iz drugog pokušaja pogađa gol i donosi novo vođstvo svojoj ekipi. Što je njegov 4. gol u dve utakmice. Sreća nije dugo trajala jer domaćini ponovo izjednačauju, na 3:3, koristeći poslednje atome snage. Zadnjih 15-20 minuta utakmice primat potpuno preuzimaju fudbaleri iz Srbobrana, njihova značajno bolja fizička sprema odlučila je ishod ovog neizvesnog meča, čemu mogu da zahvale dobro odrađenim pripremama u zimskoj pauzi.

Konačan rezultat 3:4 za “Srbobran” doneo je u 80. minutu Jovanović, primio je dobar pas, vešto se oslobodio svog čuvara i uputio precizan šut u pravcu gola, što je golman mogao samo da isprati pogledom. Bilo je neodbranjivo. Boje kluba iz Srbobrana na ovom meču branili su: Jorgić, B. Živanović (Vidaković), Zeljić (Jovanović), Kemenji, Petrović, Adamović, Pavićević, Klipić (Dukić), Lj. Živanović (Trivić), Marjanov, Milosavljević i Rajčanji.

Ostaje žal što se ovakve utakmice igraju bez publike, a kako smo informisani dobar rad u klubu i bolji rezultati počeli su da utiču na to da se sve više Srbobranaca interesuje za utakmice tima iz Šumice. Sve su učestaliji pozivi klubu sa pitanjima: -Može li se gledati utakmica? – Može li se ići sa timom na gostovanje? -Kako smo prošli na poslednjoj utakmici? Jasno je da bi ekipi značajno pomogla podrška sa tribina, pogotovo sad kada igrači i sami vide da mogu mnogo više, a i žele to da pokažu.

Doneli su momci iz Sombora nova velika 3 boda, a kako postoji šansa da će iz lige ispasti dodatno dve ekipe, ukupno šest, svaki bod je zlata vredan i vodi ekipu bliže sredini tabele gde je bezbednije. Naravno da je mnogo timova koji su bodovno vrlo blizi jedni drugima i da će se koristiti sve prilike da se napravi neko iznenađenje. Ekipa sa Vašarišta neće morati da brine o tome ako nastavi da igra ovako dobro, treba da se ispoštuje svaki dogovor sa trenerom, što je na meču u Somboru bio slučaj, i na posletku da se radi na održavanju forme.

Sledeće 22. kolo “Srbobran” igra na svom stadionu, a u goste mu dolazi ČSK “Pivara” Čelarevo. Oba tima igraju odlično u poslednje vreme, jedni i drugi su nedavno savladali “Vojvodinu” iz Bačkog Gradišta, tim sa vrha tabele, te je za očekivati da će fudbal u subotu, od 16:00 časova, biti odličan.

Facebook Komentari