Prvo veliko takmičenje za atletičare već u aprilu

28. mart 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: atletika, Sport

Srbobranski atletski Klub nije prestajao sa treninzima i pripremama za sezonu ni tokom zimskih meseci, a juče su atletišari sa radošću održali prvi trening van sportske Hale, u svom “domu” na Rajčuru, pošto to vremenski uslovi najzad dozvoljavaju.

Šezdesetak dece iz Srbobrana trenira u ovdašnjem klubu, osvajaju se pehari, medalje i diplome, čemu svi mogu da svedoče putem našeg portala, a sigurno je da će i u narednom periodu naši mladi  atletičari donositi u svoje mesto brojna priznanja. Trenutno se trenira 4 puta nedeljno, ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom, od 17 časova, a prvo veliko takmičenje očekuje decu već narednog meseca.

Imre Paška, predsednik Atletskog Kluba “Srbobran”, sa ponosom ističe da je klub koji vodi član Atletskog Saveza Srbije, ali i podseća da uslovi u kojima deca treniraju trreba da budu bolji.

“Spremamo se za prvo ovogodišnje takmičenje na otvorenom, koje će se održati tokom aprila meseca na terenu Centra za fizičku kulturu u Vrbasu. Klub u Vrbasu je formiran pre par godina i već ima svoju atletsku stazu, a naš klub iz Srbobrana dogodine slavi svoj 70 rođendan, i pri tom radimo u uslovima koji su jednaki od osnivanja. Nemamo vode, ni jednu slavinu, pa ni WC, ali se i dalje nadamo da će nam neko pomoći”, izjavio je pre početka treninga predsednik kluba. On je dodao, da i dalje očekuju da im se priključe svi mladi zainteresovani za “kraljicu sportova”, s tim da treba napomenuti kako su uslovi učlanjenja promenjeni: “Za registraciju naš član treba da ima bar 9 godina, sa sobom treba da ponese fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih, potvrdu od lekara o tome da je zdrav, kao i dve fotografije 3×3,5 cm”, objasnio je Paška.

Facebook Komentari