OKK SRBOBRAN JE ŠAMPION tri kola pre kraja sezone

28. mart 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Omladinski košarkaški klub “Srbobran” sinoć je u Zrenjaninu ostvario cilj postavljen za ovu sezonu, pobedom nad ekipom “Bagljaš” osvojena je šampionska titula Druge regionalne lige “Sever”, čime je i zvanično ovaj tim obezbedio učešće u Prvoj regionalnoj ligi sledeće sezone.

Sinoćna pobeda billa je mnogo ubedljivija od one u Srbobranu pre 4 nedelje kad su “Srbobran” i “Bagljaš” prvi put odmerili snage. Tad se zrenjaninski tim upeo iz sve snage da sruši vladaoce lige, pružili su verovatno svoju najbolju partiju ikada, ali nisu uspeli da pobede. Slično je bilo i sinoć u revanšu, tokom prve dve četvrtine prikazana je igra koja bi mogla da parira prvoligaškim mečevima po kvalitetu. Već u trećoj četvrtini Srbobranci su slomili svaki otpor domaćeg tima.

Tokom prvih 5 minuta drugog poluvremena “Bagljaš” nije uspeo da postigne ni jedan poen jer je odbrana momaka u crnim dresovima radila besprekorno, dok se sa druge strane mrežica često tresla. Tad se došlo do razlike od 20 poena, usled čega Zrenjninci gube početni entuzijazam i ulazi se u mirniju završnicu. Svi igrači trenera Andrića dobili su priliku da zaigraju i da se upišu u strelce. Meč je završen rezultatom 77:92 (20:27, 21:30, 10:18, 26:17).

Čak 14 trojki ubacili su Srbobranci u prvom poluvremenu, a samo 10 poena primili su u trećoj četvrtini, što su postignuća za pamćenje. Jovan Antić briljirao je po ko zna koji put, ovoga puta sa 40 postignutih poena sa učešćem od 9 trojki, Dušan Samardžić je ubacio 25 poena sa 5 trojki, Nikola Babić je 3 puta poentirao van linije 6,75 metara, što je ukupno 9 poena za njega, Nemanja Trninić 8 poena, Mihajlo Vukomanović 3 poena, isto je postigao i Strahinja Momčilović, dok su Bojan Grubić i Norbert Sep postigli po 2. Iako je ovoga puta bio bez poena, Slobodan Subić je pružio još jednu sjajnu partiju, prvenstveno u odbrani, gde je uspevao da nulira visinsku prednost zrenjaninskih centara.

Bio je ovo 5. okršaj za košarkaše tima “Srbobran” u playoff-u, ostala su još tri koja iako nemaju značaj za plasman i poziciju na tabeli, ipak nose određeni značaj kada je u pitanju prestiž. Tim Jovana Andrića pokušaće da zadrži savršen skor, do sad imaju odnos pobeda i poraza 19/0, a ako uspeju do kraja da izdominiraju postaće prva ekipa koja je bez kiksa ušla u viši rang. Kao trener koji uvek postavlja nove, više ciljeve, sigurno je da će Andrić pokušati da dođe do skora 22/0. Sinoć nije komentarisao učinke pojedinačnih igrača, što je i razumljivo jer je u prvom planu bila šampionska titula.

“Preponosan sam na moje momke! Osam meseci smo zajedno radili na ovome, ginuli na parketu, i sad možemo da kažemo da smo u ostvarenju svog cilja i uspeli. Mnogi su govorili kako nemamo šanse, kako nemamo dobar igrački roster da bi osvojili ligu, igrali smo sa ekipama koje su poput Bagljaša zaista jako dobre, ali mi im svima poručujemo da se ne može silom protiv magije. Naša igra je stvarno bila magična, postižemo u proseku 100 poena po utakmici, tri kola pre kraja sezone smo osvojili titulu i plasman u viši rang, a i dalje smo jedini neporaženi tim.

Samo tri momka imamo sa strane, ostalih dvadeset je iz našeg Srbobrana, zajedno su pokazali da vrede i da se u našem malom mestu igra odlična košarka. Srbobran treba da je ponosan što ima ovakve momke. Kad smo sredinom prošle godine kretali u pohod na šampionat malo ko je mogao da pomisli da je moguće doći do titule, ja sam još tad verovao da je moguće, a moja braća Dejan Andrić i Ninoslav Jokanović su mi mnogo pomogli da se to i ostvari. Od srca im se zahvaljujem na svemu, hvala mojom igračima i hvala svim ljudima koji su verovali u nas. Idemo dalje!”, obasut emocijama bio je trener Andrić nakon utakmice u Zrenjaninu.

Facebook Komentari