Nova 3 boda za FK SRBOBRAN! Poražen je i Obilić!

22. mart 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Subotu za nama obeležili su i fudbaleri kluba “Srbobran”, koji su zasluženo došli do drugog vezanog trijumfa u Vojvođanskoj ligi “Sever”, i nova 3 boda. Osvojili su ih na gostovanju u Novom Kneževcu nakon utakmice sa tamošnjim timom FK “Obilić”.

Domaćini su u ovom susretu imali imperativ pobede, jer im je srbobranski tim direktni konkurent za osvajanje pozicija koje obezbeđuju opstanak u Vojvođanskoj ligi. Na njihovu žalost pobedu nisu ostvarili i moraće da je jure protiv nekog drugog protivnika.

Domaća ekipa je od prvog minuta igrala žestoko, grubi startovi bili su vidni na koži Srbobranaca, ali su oni umeli da odgovore na pravi način. Već u 10. minutu igre Rajčanji postiže gol i dovodi “Srbobran” u vođstvo. U pitanju je bila prava majstorija, evro gol u svakom smislu. Već u 20. minutu dolazi do porvnavanja rezultata, Kneževčani koriste grešku Jorgića koji kratko odbija loptu usled čega ona dolazi u noge Dražića, igrača Obilića, koji upućuje šut u nebranjenu mrežu i naravno pogađa. Imao je “Srbobran” još šanski u prvom poluvremenu ali ne uspevaju igrači da ih realizuju na željeni način. Najveća šansa bila je ona kapitena Radojice Jovanović koji je pogodio stativu sa metra udaljenosti. I pored svog truda na pauzu se odlazi pri rezultatu 1:1.

Prvi gol na meču – Rajčanji:

“Srbobran” u drugo poluvreme ulazi još dominantnije, što mu bolja fizička sprema igrača i dozvoljava, na šta Kneževčani odgovaraju grubljim startovima. Najzad jedan takav start dobija zasluženu kaznu, crvrni karton za fudbalera Jankovića u 66. minutu meča. Nova situacija donosi još više prilika za postizanje gola, što se i dešava u 78. minutu, kada Marjanov na asistenciju Rajčanjija uspeva da savlada golmana “Obilića” za novo vođstvo (1:2). Potvrdu dominacije iskazuju, prvo Dukić ali neprecizno, a zatim i Trivić pogađa prečku, nakon čega se lopta odbija do Marjanova koji utakmici daje završni pečat golom sa udaljenosti od 5 metara, u 86. minutu. Tako se dolazi do konačnog rezultata: “Obilić” 1 – 3 “Srbobran”.

Nakon velike pobede u gostima, svoje viđenje situacije u klubu i ekipi, najbolje je opisao Nemanja Perendić, predsednik kluba iz Šumice. “Ovo nam je zaista bilo potrebno, bodovi u gostima i povezivanje pobeda. I prethodna utakmica je pokazala da je iza naših momaka jedan dobro odrađen trenažni proces. Pobedu nad liderom tabele je trebalo overiti i na gostujućem terenu, što smo uradili ovog vikenda i tako se približili jednoj mirnijoj luci, u deo tabele koji garantuje ekipi ostanak u ligi. Utakmica u Novom Kneževcu je za nas imala izuzetan značaj i ujedno bila psihološko rasterećenje, jer su momci nakon vezanih pobeda počeli da veruju u sebe i da uviđaju kako uloženi trud nije bio uzaludan. Ova pobeda nam mnogo znači, više je nego velika jer nakon nje ostavljamo za sobom konkurente na nedostižnih 10 bodova razlike. Ujedno daje nam dobar vetar u leđa kako bismo nastavili putem koji smo sebi zacrtali. 

U Somboru već naredne subote igramo sa još jednim konkurentskim timom, a pre toga , u sredu nas očekuje utakmica polufinala Kupa u Područnoj ligi “Subotica”, gde ćemo odmeriti snage sa odličnim timom iz Bajše. Već sama reč polufinale lepo zvuči, ali se ne zanosimo plasmanom u finale, jer je protivnik zaista jak i jedan je od pretendenata za plasman u Srpsku ligu. Nama sam Kup nije prioritetan, važnije nam je da u ligi napravimo rezultat, usled čega očekujem da će trener Medić izvesti neki kombinovani sastav u Bajši, kako bi odmorio igrače koji treba da doprinesu osvajanju bodova u Somboru, tri dana kasnije”, otkrrio nam je Perendić, koji ne krije da je namera svih činbenika u srbobranskom klubu da se iz Sombora vrate sa nova tri boda u saldu. On se zahvalio predsedniku opštine Srbobran, Radivoju Debeljačkom, koji je klubu izašao u susret i za gostovanje u Novom Kneževcu obezbedio autobuski prevoz. “Za igrače je ovo vrlo važno, jer nije baš zgodno da voze auto na nekim dužim relacijama, a da zatim istrče na teren i odigraju 90 minuta utakmice. Veliki je to napor”, ističe Perendić.

Ono što je važno napomenuti je da seniorski tim FK “Srbobran” i dalje u najvećem broju čine igrači iz Srbobrana. Uz par igrača koji su dovedeni sa strane okosnicu tima čine lokalni momci, a i na meču u Novom Kneževcu u prvom sastavu je bilo čak 8 Srbobranaca, što je za svaku pohvalu, kako klubu, tako i ovim momcima koji požrtvovano igraju noseći na dresu ime svog rodnog mesta.

Facebook Komentari