OKK Srbobran trijumfovao u Beočinu

20. mart 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaši omladinskog kluba “Srbobran” zabeležili su danas u Beočinu novi pobedu, 18. od početka sezone, a 4. u playoff fazi takmičenja, nakon čega i dalje vladaju ligom kao jedina neporažena ekipa.

Nije gostovanje u malom sremskom mestu bilo ni malo lagano, borbeni Beočinci pokazali su zube i čak značajnije poveli u prvoj četvrtini, koja je rezultatski bila neverovatna, ukupno je dato 63 poena (35:28). Čak 9 trojki pogodili su domaći igrači u prvoj četvrtini, 4 u drugoj i 19 ukupno na meču. Druga deonica igre donela je potpuno jednak odnos snaga, uz pola koša više na strani gostujuće ekipe (23:24) . Tek krajem treće četvrtine, u 28. minutu, “Srbobran” uspeva da nametne svoj način igre i da povede, nakon čega razlika kreće da raste i do isteka 40. minuta stiže na plus 9 (3/4 20:28, 4/4 19:26). Poslednji minuti bili su posebno neizvesni, samo jedan poen prednosti imao je “Srbobran”, a zatim Antić iz ugla pogađa trojku. I sa tim rezultatom je bilo neizvesno, ali tada Nikola Babić pogađa trojku i odlučuje pobednika. Meč je završen rezultatom 97:106.

Na mestu najkorisnijeg u timu “Srbobran” ponovo je došlo do smene, ovog puta je to bio Dušan Samardžić, postigao je 38 poena i pogodio je 2 trojke. Jovan Antić dao je samo koš manje od Duleta, 36 poena uz nestvarnih 8 trojki, Mihajlo Đuka Vukomanović takođe je briljirao, a i morao je jer danas nije bilo Slobodana Subića da ga odmeni pod košem. Postigao je Đuka 20 poena i opet dvocifren broj skokova imao je u svom skoru. Nemanja Trninić postigao je 9 poena (1 trojka),  Nikola Babić danas samo 3 poena (1 trojka), ali je to ona što je odlučila utakmicu. Kapiten Radovan Babić nije se upisao u strelce, kao ni ostatak igrača, ali je još jednom u odbrani bio ključan, brz i agresivan.

Ovim duelom OKK “Srbobran” završio je prvi krug utakmica sa ekipama iz grupe B, Druge regionalne lige, do kraja playoff-a ostalo je da se odigraju još 4 revanša. Prvi sledeći je u Zrenjaninu protiv neumore ekipe “Bagljaš” koja iako nema šanse da uhvati priključak u borbi za prvo mesti, sigurno je da će igrati snažno. Momci su rasterećeni i sigurno če želeti da se nadigravaju sa najboljom ekipom lige, da se revanširaju za poraz koji su pretrpeli u Srbobranu. Sa druge strane, Srbobranci su već dosta umorni, uvek istih 5-6 momaka nosi utakmicu i nema dovoljno iskusnih košarkaša koji bi mogli da zamene nosioce igre. I pored toga nema stajanja, pobede su jedino što zanima ekipu i njenog trenera Jovana Andrića, a kako i ne bi kad je plasman u viši rang takmičenja sve bliži i izvesniji.

Facebook Komentari