Poraz manje boli kad je obezbeđen ostanak u ligi

17. mart 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Srbobranski ženski košarkaški klub odigrao je sinoć na svom terenu utakmicu 20. kola prvenstva sa ekipom “Sloga” iz Požege, gde su gošće ostvarile pobedu rezultatom 69:78 (12:24, 22:19, 17:20, 18:15).

S obzirom da ni na jučerašnjoj utakmici “Belle” nisu igrale kompletne, što je bio slučaj tokom cele sezone, konstantno zbog povreda i bolesti izostaju neke od najvažnijih igračica, ostvareni rezultat nije razočarenje. Pokazana je kao i uvek velika požrtvovanost, lepa igra i nekoliko akcija koje su realizovane na načine koji se mogu videti samo kod najboljih ekipa, gde se igrači odlično razumeju i svako bez greške obavlja svoj zadatak. Na žalost to nije bilo dovoljno za pobedu.

Ekipi se još nije priključila Slađana Lukić, ali je na parket posle duže pauze izašla Branka Subić. Rezultatski devojke je najviše gurala Tisa Šućurović, postigavši za 36 minuta igre 24 poena i 15 skokova, upisavši sebi još jedan Dabl-dabl učinak. Kapiten Jelena Curaković pogodila je 17 poena, uz 1 trojku, i 10 skokova, Mirjan Zorić upisala je sebi 10 poena, 1 trojka, i 6 asistencija, imenjakinja prezimena Đokić imala je poen manje, i takođe je pogodila jednu trojku. Livija Guljaš 5 poena (1 trojka), Larisa Vijatov 2 poena, koliko je ubacila i Branka Subić.

Nije trener Slobodan Subić mogao da bude previše nezadovoljan, jer igra se u skladu sa trenutnim mogućnostima. “Da je bilo publike na utakmici sigurno bi se složili sa mnom da smo ovu utakmicu trebali da dobijemo, nisu protivnice bile bolje od nas već mi nismo uspevali da pronađemo ritam tokom većeg dela meča. Otvorili smo utakmicu loše, sa 10 poena više na strani gošći, i to je neka razlika koja se održavala ostatak vremena, pala je na 4 poena u jednom trenutku, a išla je i na 15. Imali smo probleme sa ličnim greškama najiskusnijih igračica, uz to nedostaje nam Slađana Lukić koja se opoiravlja od korone. Branka Subić je pokušala da pomogne timu iako 4 meseca nije igrala, ali to nije bilo dovoljno za preokret rezultata.

Imamo za čim da žalimo ali nije dramatično, jer smo obezbedili opstanak u ligi, s toga ne mogu da budem nezadovoljan. Do kraja sezone imamo još dve utakmice, gde će veću šansu dobiti mlađe igračice, koje su i večeras pokazale da će na njih u budućnosti moći da se računa, samo im je potrebna dovoljna minutaža kojom će steći više iskustva igranja seniorske košarke. Tisa već nekoliko utakmica igra ozbiljnu minutažu, od velikog je značaja za ekipu i sigurno je da će tim putem ići i ostale mlađe igračice. Večeras su bile odlične sve i zaslužuju veliku pohvalu”, rekao nam je Subić.

Za kraj je čestitao osvajanje Kupa Srbije ekipi “Art Basket”, sa kojom je “Srbobran” trebao da igra četvrtfinale, ali je usled korone naše ekipa morala da odustane i propusti Beograđanke dalje. Naredno 21. kolo Druge lige Srbobranke igraju u Ljuboviji, 20. marta, dok će poslednju utakmicu sezone “Belle” igrati na svom terenu sa ekipom “Mileševka” iz Prijepolja.

Facebook Komentari