Upis prvaka od 1. aprila

10. mart 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Dopisom koji je prosleđen osnovnim školama, od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ozvaničeno je da će upis nove generacije đaka prvaka, koji će svoje školovanje započeti u školskoj 2021/22. godini, trajati od 1. aprila do 31. maja.

Osnovna škola “Vuk Karadžić” je ovim povodom izdala obaveštenje, u kom se roditeljima dece stasale za školu, daju potrebne informacije za upis.

“I ove godine će roditeljima biti dostupna usluga E-Zakazivanje termina za upis i testiranje deteta u OŠ preko aplikacije E uprava. Roditeljima će aplikacija biti dostupna od 22. marta do 28. maja 2021. godine, a preporuka Ministarstva je da škole ponude termine za upis, tako da će OŠ ‘Vuk Karadžić’, kao i svih godina ranije, poslati službene pozive za testiranje svakom detetu, odnosno roditelju u PU ‘Radost’, a koji će im uručiti njihovi vaspitači.

Aplikacija E-uprave pojednostavljuje upis u smislu da roditelj koji je prijavio svoje dete ne dolazi u školu ni sa jednim potrebnim dokumentom, nego će ovlašćeno lice škole, nastavnik informatike Siniša Feher, iz navedene aplikacije pribaviti i odštampati izvod iz Matične knjige rođenih deteta, potvrdu o prebivalištu i izvod iz zdravstvenog kartona koji se odnosi na upis deteta, a roditelj će navedene podatke na licu mesta potvrditi svojim potpisom.

OŠ ‘Vuk Karadžić’ spremna je da, kao i prethodne godine, izađe u susret roditeljima koji nisu u mogućnosti, ili nemaju adekvatnu kompjutersku opremu da samostalno prijave svoje dete, da to uradi umesto njih i to tako što možete telefonom pozvati nastavnika Sinišu Fehera svakog radnog dana u periodu od 11.30 do 13.00 časova, na broj telefona: 060 750 94 97, koji će to učiniti umesto vas”, stoji u obaveštenju koje potpisuje Violeta Pivnički, školski psiholog.

Takođe, navodi se da je poželjno da roditelji koji će se samostalno prijavljivati na aplikaciju E-uprave, to urade do 5.aprila 2021. godine, kako bi škola što efikasnije organizovala celokupni upis budućih prvaka. “Očekujemo vas u našoj školi i radujemo se našim budućim đacima!”, srdačno se obraća kolektiv OŠ “Vuk Karadžić”.

Facebook Komentari