Vandali ne prestaju da uništavaju stadion na Rajčuru

09. mart 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Sport

Stadion Fudbalskog kluba “Mladost Radost”, na srbobranskom Rajčuru, već duže vreme meta je nekih pojedinca koji višak slobodnog vremena i energije koriste za destrukciju, a vandalizam ne prestaje ni u ovoj godini.

Opšte je poznato da su obe tribine nestale iz panorame stadiona, zapaljene su i do karaja izgorele, u dva vremenski distancirana piromanska čina. Takođe, počupani su i limovi sa kućica za rezervne igrače koje sad izgledaju sablasno, a i drugi inventar koji se nalazi oko terena odavno je izlomljen. Više puta su razbijana staka na prozorima svlačionica kao i na ostavi, jedino što je izgrednike sprečilo da odnesu opremu i rekvizite jeste žičana mreža na pomenutim otvorima.

Početkom ove godine skrnavljenje stadiona je nastavljeno, četiti puta je otkidana česma za vodu koja se nalazi u sklopu stadiona. Nakon jednog lomljenja voda je cele noći i veći deo dana curila, sve dok oštećenje nije uočeno i sanirano. Pored svega toga, u noći između 23. i 24. februara nasrtaji su prerasli u provalu, kada su i bukvalno razvaljena ulazna vrata klupske kancelarije. Odnete su neke sitne stvari, a samo pukom srećom sačuvana je dokumentacija jer ju je predsednik kluba čuvao kod sebe.

U klubu “Mladost Radost” stanje je vrlo nepovoljno i samo funkcionisanje sportskog kolektiva je postalo nemoguća misija, ocenjuju u upravi. Postavlja se pitanje: -Ko su pojedinci koju uništavaju jedan sportski objekat? U klubu očekuju da organi reda reaguju, pronađu počinioce i privedu ih pravdi.

Facebook Komentari