Zvanično predstavljen srbobranski tim za festival “Srbija u ritmu Evrope”

08. mart 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Lokalna samouprava

Najveći regionalni muzički festival za decu, “Srbija u ritmu Evrope”, danas je zvanično posetio Srbobran sa namerom da se široj publici predstavi Veljko Golub, dečak koji će se takmičiti kao predstavnik Opštine Srbobran.

Srbobran su ovim povodom posetili Miloš Marković, muzički direktor festivala, i David Makević, direktor festivala “Srbija u ritmu Evrope”, a domaćin im je bila Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran. Sva pažnja bila je naravno posvećena mladom Nadaljčaninu, Golub Veljku, koji je na audiciji za talente prošao kao najbolji kandidat i tako zavredio učešće na prestižnom takmičenju. Medijima je u sali Skupštine Opštine Srbobran predstavljena i tročlana plesna grupa, čije članice treba da pomognu Veljku da na najbolji način iznese pesmu “Arcade”  Dankana Lorensa, sa kojom je ovaj izvođač pobedio na Evroviziji 2019. godine, i tako u Holandiju doveo veliki muzički festival.

“Opština Srbobran pruža svu logističku podršku koja je potrebna za realizaciju ovog projekta, kao što su marketinška promocija festivala, obezbeđivanje potrebnih prostora, tehnike i svega ostalog što je potrebno kako bi se Veljko što bolje pripremio. Srbobran je napravio jednu kratku pauzu, nismo učestvovali poslednje dve godine, te nam je drago što smo se vratili. Takođe, veoma mi je drago što je naš Veljko već prepoznat kao jedan od favorita za osvajanje neke od nagrada. Znali smo da Srbobran raspolaže talentima i zato smo i želeli da se vratimo i pokažemo šta to imamo da ponudimo”, rekla je Milica Zarić u uvodnoj reči, izrazivši uverenje da će Veljko na najbolji način predstavljati ne samo Srbobran, već i evropsku zemlju čiju pesmu bude pevao.

Zadovoljstvo što ponovo ima priliku da bude u Srbobranu, i što se Opština ponovo uključila u festival, izrazio je direktor festivala David Makević. “Verujemo da smo napravili pravi izbor, i da će Veljko uz tri plesačice predstavljati svoju lokalnu zajednicu na pravi način, na televizijskom prenosu planiranom za septembar mesec 2021. godine. Naglasio bih da gradovi i opštine, kojih u maksimalnom broju ima 24 na ovogodišnjem takmičenju, među kojima je i Srbobran, zajedno čine ubedljivo najveći dečiji projekat u Republici Srbiji na kojem mladi imaju prilku da prezentuju i razviju svoje talente. Ove godine novina je predstavljanje pesme na holandskom jeziku, zbog čega smo i Veljka motivisali da se dodatno potrudi i savlada malo ovaj neobičan jezik”.

Nešto više o srbobranskom predstavniku, kada su u pitanju njegove vokalne sposobnosti, kao i o umetničkom delu nastupa, govorio je muzički direktor, koji se na prvom mestu zahvalio lokalnoj samoupravi na dobro organizovanoj audiciji, kao najvažnijoj polaznoj tački svakog festivala. “Zahvaljujući dobroj audiciji došli smo do Veljka i do devojaka koje će ga pratiti u nastupu. Mislim da se Srbobran vraća u velikom stilu, jer ima jedan od jačih takmičarskih timova. To je moj utisak, jer bio sam i na drugim audicijama, a bio sam i ovde kad je Srbobran zadnji put učestvovao. Verujem da će Veljku biti izazov pesma koju smo mu odabrali, veoma je zahtevna, a jednako će biti izazov za našeg koreografa koji treba da osmisli odgovarajuću koreografiju za ovu pesmu. Zajedničkim snagama siguran sam da ćemo uraditi dobar posao, obezbediti visok plasman, a možda čak i pobedu. Dolazićemo jednom nedeljno da pripremamo Veljka i devojke, održavaćemo vokalne ali i koreografske probe. Očekuje nas ozbiljan rad, za ove mlade ljude nova iskustva i znanje. Festival nema samo takmičarski značaj, već i edukativan, a složićete se to je i najveća poenta svega”, rekao je Miloš Marković.

Na posletku je priliku da nekoliko reči o sebi kaže i sam Veljko Golub. “Dolazim iz Nadalja, imam 14 godina i pohađam Osnovnu školu ‘Žarko Zrenjani Uča’. Pevanjem se bavim već 7-8 godina, od kako idem i na folklor, tamo su prepoznali moj talenat i uvrstili me u pevačku grupu. Već sam jednom učestvovao na audiciji za ovo takmičenje, ali kao plesač, a sad imam priliku da se oprobam i u pevanju koje stvarno volim. Talenat sam verovatno nasledio od bake i deke, jer nemam neke druge muzički talentovane članove porodice. Maksimalno ćemo se potruditi da se spremimo za takmičenje i nadam se najboljem”, kratak je bio Veljko.

Plesnu grupu koja će pomoći da Veljkov nastup bude upamćen, čine: Robertina Kupco (19 godina) iz Srbobran, student Ekonomskog fakulteta u Subotici, a ono što je za ovo takmičenje najvažnije, bavi se plesom od svoje četvrte godine i četvorostruki je državni prvak kao i finalistkinja Kupa Evrope u ovoj scenskoj umetnosti; Deo tima je i Milana Matić (14 godina), učenica OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Srbobranu, koja poslednjih 5 godina aktivno trenira ples; Treća članica je Galina Jovčić (14 godina), takođe učenica OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Srbobranu, već ima iskustvo učestvovanja u ovom takmičenju, nastupila je 2018. godine. Sve tri veoma su uzbuđene što će imati priliku da predstavljaju svoj Srbobran na festivalu i potpuno su spremne da prionu na posao, vredno uvežbavaju nastup i daju svoj maksimum. Želimo im svu sreću u tome.

 

Facebook Komentari