ONA JE LJUBAV – izložba slika povodom Dana žena

04. mart 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Bliži nam se svima poznat i drag praznik koji, u međunarodnim okvirima, slavi slobodu žena da se izjašnjavaju i utiču na sve aspekte društvenog života. Povodom Dana žena, Dom kulture u Srbobranu organizuje izložbu slika čiji su stvaraoci kao inspiraciju imali isključivo pripadnice lepšeg pola.

Galerija Doma kulture od danas je otvorena za javnost, a u njenom prostotu moguće je videti 22 dela nastala u periodu od 5 godina, uglavnom na likovnim kolonijama koje krajem leta organizuje baš ova Ustanova. Slike koje se čuvaju u depou ugledale su svetlost dana i naredne dve nedelje biće na raspolaganju svim znatiželjnim posetiocima koji cene i uživaju u likovnoj umetnosti.

“U pitanju su dela različitih slikara, uglavnom iz: Vrbasa, Novog Sada, Bačke Palanke, naravno Srbobrana, ali i drugih mesta sa prostora Vojvodine. Sve su to stvaraoci koji se rado odazivaju na kolonije koje priređujemo pred ‘Lenkin prsten’, i naši su dragi prijatelji koje uvek rado ugostimo”. Rekla je direktorica Doma kulture Sonja Stojnović i zatim dodala: “Izložbi smo dali ime ‘Ona je ljubav’, i posvećujemo je svim majkama, bakama, sekama i svim drugim dragim ženama. Izabrali smo najlepša dela iz svoje zbirke na kojima je žena predstavljena kao simbol ljubavi. Upućujem poziv našim Srbobrancima da dođu i da sa sobom povedu sebi najdražu ženu”, rekla je za kraj direktorica Stojnović.

Kako je epidemiološka situacija nepovoljna, odustalo se od organizacije zvaničnog otvaranja izložbe, kako bi se izbeglo okupljanje većeg broja ljudi na jednom mestu. Takođe iz Domu kulture upućuju molbu svojim sugrađanima da prilikom dolaska u Galeriju ne čine to u grupama, već pojedinačno ili u paru. Za sve one koji žele da vide slike, a nisu u prilici da dođu na adresu Cara Lazara 6, postoji i online prikaz izloženih dela na facebook stranici SrbobranDanas.rs.

 

Facebook Komentari