PLAYOFF otvoren pobedom

28. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Juče je počeo playoff košarkaške sezone u Drugoj regionalnoj ligi gde je vodeći OKK “Srbobran” u prvom kolu dočekao zrenjaninski KK “Bagljaš” i trijumfovao nad njim u vrlo neizvesnom meču (79:73, po četvrtinama: 20:19, 23:16, 22:17, 14:21).

U dosadašnjem delu takmičenja Srbobranci nisu imali tako težak duel kao što je to bio sinoćni, šut nije išao gotovo ni jednog igrača, samo petorica su se upisala u listu strelaca, dok su gosti bili vidno rasterećeni i spremni da se nadigravaju. Reč je o ekipi koja raspolaže velikim brojem fizički snažnih igrača, čak dvojicom na poziciji centra, a plej, iskusni Čolić, neumoran je i odlično predvodi svoju ekipu.

U domaćem timu najviše koševa postigao je Jovan Antić, 35, uz 5 trojki, sledio ga je Dušan Samardžić sa 20 poena i 4 trojke, zatim Nemanja Trninić 12 poena i 1 trojka, Mihajlo Vukomanović 9 poena i Radovan Babić 3 poena, odnosno 1 trojka. Iako je utakmica bila neizvesna tokom najvećeg dela, bilo je trenutaka kad je “Srbobran” imao i značajna vođstva, u nekoliko navrata po 13 poena viška, a u jednom momentu i 15. Na žalost ta prednost se do pred istek poslednje četvrtine istopila i pala na svega 3 poena prednosti, što je unelo nepotrebnu nervozu u srbobranskoj ekipi. Ipak momci pronalaze dobar ritam i završavaju meč u svoju korist sa 6 poena više od Zrenjaninaca.

Iako je je prikazana igra njegovog tima bila deloko od one na koju smo svi naviknuti, trener Jovan Andrić morao je biti zadovoljan krajnjim rezultatom utakmice. “Bila je ovo najteža utakmica do sad i mislim da smo sami krivi za to. Jeste da je ‘Bagljaš’ odlična ekipa, oni su na početku prvenstva pretendovali na prvo mesto, ali mi smo nedopustivo loše igrali u nekim momentima. Iako smo imali ubedljivo vođstvo i stvorili sebi priliku da utakmicu završimo mnogo ranije, nismo to uspeli zbog velikog broja grešaka. Imali smo mnogo promašaja u otvorenim šutevima što nas je moglo koštati bitne pobede. Ono što je najbitnije uspeli smo da pobedimo i da izbacimo ‘Bagljaš’ iz konkurencije za osvajanje mesta koje vodi u viši rang takmičenja, ali je sigurno da oni mogu da pomrse račune nekim drugim ekipama jer nisu opterećeni da moraju da pobede i zbog toga igraju rasterećeno. Ovaj protivnik je pre plajoff-a za nas bila potpuna nepoznanica.

Nanizali smo 15 pobeda bez poraza i jasno nam je da smo mi ekipa koju svi žele da pobede, da nas skinu sa tog trona i tako se dokažu, zbog čega će nam svaki naredni meč biti jako težak. Mojim momcima mogu samo da čestitam na pobedi, sigurno je da pozitivnom rezultatu doprinosi to što jako dobro treniramo, pa zato mogu sebi da dozvole da i u pobedi igraju malo lošije. Ne znam šta je uzrok lošoj šuterskoj večeri, gotovo da nema igrača koji nije pokušao da poentira više puta i da u tome nije uspevao, što pokazuje i sam rezultat, samo 79 poena smo postigli. Za ekipu čiji je prosek 103 poena po utakmici, to jeste malo. Radićemo na svojim greškama, ispravljati ih i idemo dalje. Nema više lakih utakmica. Naš tim je sačinjen uglavnom od vrlo mladih igrača, sem par iskusnih većina je vrlo mlada, a neki nisu ni punoletni. Sigurno je da nam fali iskustva za igranje važnih mačeve, zato i ne mogu da se ljutim na svoje igrače. Oni bukvalno ginu za svoj klub poslednjih 7 meseci gotovo bez prestanka. Ostalo je još 7 nedelja da izdržimo, pa sledi odmor”, prokomentarisao je poslednju utakmicu Jovan Andrić. Naravno, ne krije želju da se pomenuti odmor započne velikim slavljem za plasman u Prvu regionalnu ligu, što nije nerealno očekivanje.

“Sledeći vikend, nedelja u 13:30 časova, igramo naredno kolo protiv ekipe ‘Roling’ iz Veternika, utakmica se igra u Hali u Futogu. Biće to jedno preteško gostovanje sa klubom koji od uvek igra dobru košarku, a trenutno imaju tim bolji od ‘Bagljaša’. Sve su ekipe do sad skontale od kog našeg igrača im preti najveća opasnost, to što ga redovno udvajaju i utrajaju u odbrani mi moramo da iskoristimo i poentiramo. To što Antić kompletnu protivničku odbranu povuče na sebe je velika šansa za nas. Poslednja utakmica treba da nam je za nauk, možda nije ni loše što je tako bilo, da postanemo svesni da nećemo uvek moći da pobeđujemo sa po 20 poena viška, da se malo trgnemo i postanemo bolji”, zaključio je trener Andrić.

Facebook Komentari