Rekordan broj studenata zavredio je OPŠTINSKE STIPENDIJE

26. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Kada su studentske stipendije u pitanju, u lokalnoj samoupravi svake godine sa ponosom ističu kako odobravaju sve zahteve koji ispunjavaju uslove konkursa, a ove godine dodatno zadovoljstvo iskazano je usled činjenice da je oboren rekord po broju dodeljenih stipendija.

Velika sala Skupštine opštine Srbobran danas je bila mesto na kom su dodeljivane stipendije, čak 102 studenta dobilo je finansijsku podršku svoje lokalne samouprave za lično akademsko usavršavanje. Svi studenti prve godine studija, kao i oni na višim godinama, sa prosekom ocena od 7,00 do 8,00, dobili su ugovor u vrednosti od 3.000,00 dinara mesečno, dok je za one najbolje, čiji prosek prelazi 8,00 izdvojeno po 6.000,00 dinara. Pored toga opština obezbeđuje još 6 vrsta stipendija, za učenike i studente u oblastima: sporta, nauke i umetnosti; sve ukupno za ove namene iz budžeta je izdvojeno 4.650.000 dinara.

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, obratio se okupljenim studentima i uzrazio zadovoljstvo što je u prilici da ispred lokalne samouprave pomogne mladima koji žele da stekmu akademska zvanja. “Želeli smo da izbegnemo pravljenje velikog skupa, usled epidemiološke situacije, a da vas opet okupimo u vašoj opštini kako bi smo vam ukazali poštovanje i potrebnu pažnju. Vi ste budućnost naše zajednice i kao takvi zaslužujete poseban odnos od strane lokalne samouprave. Nadam se da ćete, kada završite školovanje, da se vratite u svoju opštinu i pognete joj u razvoju i napretku, kao što ona sada pomaže vama. Ponosni smo na to koliki broj vas je ostvario pravo na stipendiju i što ćemo uskoro za toliko više imati akademskih građana u svojoj sredini. Jedan od naših prioriteta je ulaganje u mlade ljude, u decu i njihov razvoj, jer na taj način ulažemo u budućnost svih nas”, rekao je na skupu Radivoj Debeljački, koji je zatim studentima čestitao na zasluženim stipendijama i poželeo im mnogo uspeha.

Stroga pravila koja propisuju broj dozvoljenog broja ljudi po metru kvadratnom zatvorenog prostora, primorala su čelnike opštine da dodelu stupendija organizuju u više termina. Studenti su u salu Skupštine opštine dolazili u manjim grupama, na svakih sat vremena, kako bi se smanjio rizik od širenja bolisti koju izaziva virus Covid 19. Svi prisutni u sali nosili su zaštitne maske.

Facebook Komentari