U Turiji održano polaganje za džudo pojaseve

24. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Džudo klub “Turija” održao je 21. februara ceremoniju polaganja za učeničke pojaseve namenjenu svim džudistima škole ovog popularnog borilačkog sporta kod nas.

U sportskoj dvorani u Turiji polagalo je ukupno 60 takmičara iz sva tri naseljena mesta, pošto klub svojim sekcijama pokriva celu teritoriju opštine. Za prvi inicijalni pojas, belo-žuti, polagalo je 14 takmičara, zatim 19 takmičara za pojas žute boje, 7 za oranž, za zeleni 9 takmičara, samo 1 za plavi, i 6 džudista za braon pojas. Plaganje je upriličeno bez prisustva publike, kako bi se ispoštovale epidemiološke mere koje su pred klub postavljene i bez kojih sama ceremonija ne bi mogla biti održana.

Takmičare je ocenjivala komisija u sastavu: Asim Rekić, Nacionalini sudija Džudo Saveza Vojvodine, Milan Srdanović, Ranko Pajić i Katica Tomić, svo troje treneri u Džudo klubu “Turija”. Prvi trener turijskog kluba, Milan Srdanović, lično je svakom takmičaru uručio diplomu koja svedoči o napretku džudiste, i čestitao svima na novim pojasevima. “Ponosan sam na svoje džudiste, među njima ima i onih koji su osvajači državnih medalja. Sva deca su pokazala znanje, požrtvovanost i trud, zbog čega sam vrlo zadovoljan. Poslednje polaganje smo imali pre godinu ipo dana. Prošlog leta je trebalo biti održano polaganje, međutim zbog korone i svih dešavanja oko nje nije se ostvarilo. Danas smo to uspeli da održimo uz poštovanje svih epidemioloških mera”, rekao nam je Srdanović.

Kako publici nije bio dozvoljen pristup, ceo događaj je sniman kako bi roditelji svedočili napretku svoje dece, dok za javnost objavljujemo deo fotografija u facebook galeriji SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari