37. Kobasicijada biće održana nešto drugačije

24. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Turijska “Kobasicijada”, 37. po redu, održava se u vikendu pred nama, te su se tim povodom saopštenjem oglasili organizatori koji već decenijama priređuje značajnu gastronomsku manifestaciju.

“Ovogodišnja 37. Kobasicijada po redu biće održana nešto drugačije nego što smo navikli, nažalost zbog trenutne epidemiološke situacije nismo u prilici da ugostimo mnogobrojne goste, ali to nas svakako neće sprečiti da i ove godine oborimo sopstveni rekord i napravimo za metar dužu kobasicu koja će biti prikazana u Turiji u subotu u 09,30.

U subotu u 12,00 časova, 2037 metara duga kobasica, biće data u humanitarne svrhe. Tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasice održaće se u subotu ujutru, u 11,00 časova u sportskoj hali u Turiji, uz pridržavanje svih propisanih epidemioliških mera. Nažalost ove godine izostaće tradicionalni kulturno-umetnički program na bini, širom Turije neće se širiti miris kobasica, ali će ove godine više od 6200 korisnika narodne kuhinje, brojni korisnici gerontoloških centara, deca u domovima za decu imati priliku da probaju najdužu kobasicu na svetu.

Turijska Kobasicijada davno je prerasla svoje selo i postala brend poznat u celoj Srbiji, u nadi da ćemo naredne godine imati priliku da ugostim mnogobrojne goste pozivamo vas da poštujete mere kako bi sledeće godine opet zajedno oborili ne samo rekord po dužini napravljene kobasice nego i po broju posetilaca”, kaže se u saopštenju.

Facebook Komentari