UBEDLJIVA POBEDA KOŠARKAŠICA: ŽKK Srbobran 75:54 KK Sistem 2000

21. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Uspele su košarkašice ŽKK “Srbobran” sinoć da dođu do pobede u 18. kolu Druge lige Srbije, savladana je ekipa iz Smederevske Palanke, KK “Sistem 2000”, rezultatom 75:54 (18:12, 14:13, 23:17 i 20:12).

Iskoristile su “Belle” priliku da se na svom terenu revanširaju za poraz u prvom delu sezone i to su propisno učinile. Na startu su napravile manju rezultatsku prednost koju su zatim u daljem toku utakmice polako dizale i na kraju obezbedile sebi 21 poen viška. Neočekivano, najbolja košarkašica utakmice bila je ona najmlađa. Tisa Šućurović ponovo je zablistala u seniorskom dresu, ali ovoga puta još sjajnije ostvarivši indeks uspešnosti 25. Tome je doprineo učinak od 20 postignutih poena, sa 63 posto uspešnost sa linije penala i iz igre. Takođe doprinela je igri svog tima i sa 11 skokova, što u zbiru znači da je Tisa ostvarila i svoj prvi dabl-dabl učinak u seniorskim nastupima.

Mirjana Zorič po broju poena nije zaostala za svojom mlađom saigračicom, takođe 20, uz 3 postignute trojke i 8 skokova. I Mirjana Đokić je pružila dobru partiju, 17 poena i jedna trojka; Slađanu Lukić šut ovoga puta nije služio kao do sad, samo 8 poena, ali je zato upisala u skor 13 skokova, koliko je imala i Jelena Curaković, uz 7 postignutih poena. U strelce se upisala i Livija Guljaš jednom preciznom trojkom, dok su: Mila Ivetić, Larisa Vijatov, Milica Ćeran i Dunja Kulačin ostvarile minutažu ali bez postignutih poena.

Odlična igra bila je povod da malo porazgovaramo sa najkorisnijom igračicom srbobranske ekipe na ovom meču, Tisom Šućurović. “Ovo mi je prva sezona u seniorskom timu i jako se trudim da opravdam poverenje koje mi je trener ukazao. To što sam najmlađa u ekipi me ne opterećuje, već pokušavam da dam svoj doprinos kad god sam u prilici. Stvarno naporno treniramo i mislim da se to vidi, a večeras se i isplatilo jer smo pobedile. I pored grešaka koje smo pravile u igri uspele smo ubedljivo da pobedimo, što je zasluga celog tima. Jako mi je drago zbog pobede, posebno zato što su se moje saigračice zajednički snažno borile za to. Čestitam svom timu, mnogo nam znači svaki trijumf”.

Tisa je večeras dosta puta bila na liniji penala, i čini se da je primila veliki broj udaraca, zbog čega joj je i upućeno pitanje: Kako podnosi grubu igru pod obručem? “Moja pozicija u igri je takva da sam često u reketu i skačem za svaku loptu koja ne prođe kroz obruč. To je ono što se od mene očekuje jer sam dobra u skoku, zato je i normalno da se na meni pravi dosta faulova. Možda to sa strane izgleda kao da dobijam batine, a u stvari nije tako. Bude po koji jači start ali ja to dobro podnosim”.

Za kraj su se Tisa i Mirjana Zorić zajedno zahvalile gostujućoj ekipi na korektnoj igri, fer odnosu na terenu, a i najavile su bolje nastupe u nastavku. “Pred nama su još 4 utakmice do kraja sezone, neće nam biti lako, tako da nastavljamo sa ozbiljnim radom i nadamo se da ćemo ostvariti još pobeda”.

“Pobedi se u zube ne gleda”, česta je izjava trenera u svim sportskim disciplinama, a večeras se sa njom saglasio i Slobodan Subić, strateg domaće ekipe.“Današnja pobeda je bila očekivana. Koš razlika je na kraju bila velika, ali ona nije realan prikaz odnosa na terenu, jer smo se mi i pored konstantnog vođstva suočavali sa mnogo poteškoća u igri. Tek u poslednjoj četvrtini smo uspeli rezultatski da se odlepimo i malo odahnemo od konstantnih pokušaja protivnica da nas sustignu. Bila je ovo malo čudna utakmica.

Imamo za sobom jedan period teških treninga na kojima smo pokušavali da podignemo formu i pojačamo intenzitet u igri za naredne 4 utakmice. Očekivao sam da če zbog toga devojke večeras biti malo umornije, da će imati malo ‘teže noge’, i da će to ostaviti posledice u našoj igri. Neke od igračica koje su obično nosioci igre, danas nisu bile na nivou koji obično pružaju, što je stvorilo poteškoće u realizaciji, ali je zato maestralno odigrala jedna od najmlađih, Tisa Šućurović. Ona je svojom borbenošću, skokovima i poenima nadoknadila veliki broj timskih grešaka.

Čestitam svojoj ekipi na pobedi. Ne mogu reći da smo ovom pobedom sebi osigurali opstanak, jer ima još da se igra i sve je moguće, ali je sigurno da smo sad malo rasterećeniji. Već sam rekao da nas čekaju još 4 kola do kraja, u pitanju su ekipe koje sa kojima mislim da možemo da se nadigravamo. To su uglavnom timovi koji imaju sličan učinak kao i mi: ‘Gimnazijalac’ Pirot, ‘Sloga’ Požega i ‘Ljubovija’, dok jedino u poslednjem kolu igramo sa jačom ekipom, a to je ‘Mileševka’ Prijepolje. Moja očekivanja su da bar na dva susreta dođemo do pobede.

Ovu sezonu su obeležili izostanci velikog broja igračica i to nije slučaj samo kod nas. To je situacija koja je jednaka u svim klubovima i postalo je nova normalnost. Virus koji je protutnjao kroz sve ekipe je jako uticao na sezonu, ne samo u smislu odlaganja mečeva, već je i nakon ozdravljenja značajno uticao na igračice praveći vidne oscilacije u formi, a to dovodi do povreda. Ne znam da li će u budućnosti to biti nešto čemu će svi sportski klubovi morati da se prilagode, ili će samo biti potreban neki period da prođe kako bi smo se vratili u normalu, ostaje nam da sačekamo. Za sad igramo u ovim uslovima i već odavno ne vredi da se žalimo na izostanke igračica, one koje su zdrave igraju. Jeste da zbog toga košarka ispašta, ali šta je tu je, svi nastavljamo da se takmičimo”, rekao je Slobodan Subić. Naredni vikend, 27. februara, ŽKK “Srbobran” gostuje u Pirotu.

Facebook Komentari