Andrić: Ponosan sam na svoju ekipu

20. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran

Kategorija: košarka, Sport

Lagano osvojeni bodovi, u 14. kolu. 2. Regionalne lige, doneli su košarkašima OKK “Srbobran” dodatnu satisfakciju u već besprekornoj sezoni. Plasman u plej of sa ogromnim izgledima za osvajanje titule.

U sinoćnoj utakmici, odigranoj u Srbobranu, domaći sastav je nadigrao ekipu KK “Apatin”, koja nije uspela da zauzme jedno od 4 mesta koja vode u završnicu prvenstva. Nestvarno su igrači Jovana Andrića otvorili ovaj meč, već posle prve četvrtine razlika na semaforu je bila nedostižna, tako da su u nastavku priliku da zaigraju dobili svi igrači sa klupe i to ozbiljnu minutažu. Utakmica je završena rezultatom 108:91, po četvrtinama: 34:16, 31:20, 21:33 i 22:22.

Te česte promene na parketu uticale su malo na krajni rezultat, nije meč završen sa 30 i više poena viška na strani domaćina, ali opet ni u jednom trenutku pobeda nije bila ugrožena. Jovan Antić je imao odlično šutersko veče, priliku da pokuša sve što je u datom trenutku zamislio, pogodivši čak 9 trojki i ubacivši u ukupnom zbiru 58 poena. Mihajlo Vukomanović je postigao 18 poena, a pratili su ga sa po 9 poena Aleksandar Srdanov i Nemanja Trninić. Prvi je tri puta pogađao van linije 6,75 metara, dok je drugi to učinio jednom. Nikola Babić ubacio je 6 poena, Bojan Grubić 3. Stefan Jokanović i Strahinja Zelić po 2 poena, a Slobodan Subić 1 poena.

Trener Andrić bio je zadovoljan rezultatom, ali ne potpuno i igrom, smatrajući da njegovi igrači moraju da zadrže koncentraciju i u trenucima kad ubedljivo vode, nevezano za to koliko je protivnik slabiji. “Čestitke mojim momcima na četrnaestoj pobedi, odigrali su nestvarno dobro prvo poluvreme, bez greške, sa mnogo ubačenih poena. Danas nismo bili kompletni, izostali su Stefan Rekić i Dušan Samardžić koji je morao malo da odmori kako bi zalečio povredu. U trećoj četvrtini imali smo jedan neshvatljiv pad, koji nas nije ugrozio ali svakako ne bi trebalo da se dešava. Pobedi se ne gleda u zube, sve ukupno sam zadovoljan utakmicom i dosadašnjim delom sezone. Obezbedili smo plasman u plej of sa besprekornim učinkom, dok svi ostali timovi imaju najmanje dva poraza. Pored nas, iz Grupe A su se plasirali timovi: ‘Sport’s Wold’, ‘Spartak’ i ‘Petrovgrad’, s tim da ne znamo koliko će oni bodova preneti jer Novosađani i Subotičani tek u nedelju igraju međusobni susret. U Grupi B takođe su poznati svi učesnici, to su: ‘Akademik’ sa dva poraza, ‘Roling’, ‘Bagljaš’ i ‘Beočin’ sa po tri, s tim što ova dva poslednja tima igraju u nedelju jedni protiv drugih.

U nastavku nam sledi još 8 kola, po dve utakmice igramo sa svakim timom iz Grupe B. Već 27. februara nam u Srbobran dolazi četvoroplasirana ekipa. Biće izuzetno teško, svaka utakmica će biti neizvesna, vidimo to i po rezultatima u drugoj grupi gde svako svakoga može da dobije.Mi ne bežimo od uloge favorita za osvajanje lige i tog jednog mesta koje vodi u viši rang. Na žalost samo jedna ekipa će preći. Mi prenosimo najviše poena, to je lepa prednost i dozvoljava nam da napravimo dva kiksa. Važno nam je da na domaćem terenu dobijemo sve 4 utakmice, i bar dve u gostima, a valjda će i ta neka drugoplasirana ekipa imati neki poraz što bi nam dodatno olakšalo posao. Teško da će neko u plej ofu zaređati 8 pobeda, to nije za očekivati. Mi se okrećemo sebi, u svakom susretu mi se pitamo za to koliko ćemo biti dobri i sve zavisi samo od nas. Jako dobro treniramo, na utakmicama smo odlični i tako nastavljamo.

Ponosan sam na atmosveru u ekipi, imamo odličnu hemiju i kvalitetan rad uz drugarske odnose. Svako je u takvoj sredini zadovoljan i ima želju da pokaže najbolje od sebe i snažno doprinese ekipi. Posle svega što smo prošli mislim da je to recept našeg uspeha. Podsećam da, u vreme kad sam ja bio u karantinu više od mesec dana, momci tri nedelje nisu imali treninge, a zatim su narednih 15 dana trenirali sami. Uz to imali smo tu nesreću da se povredi jedan od najznačajnijih igrača, Dule Samardžić, i uz sve to mi smo neporaženi. Sigurno da je taj rezultat daleko bolji od očekivanja i dokazuje ono što sam malopre pomenuo. Naši međusobni odnosi u klubu daju nam snagu da sve prebrodimo, a tad je lako naći motiv da se igra kvalitetna košarka”, ponosno je istakao Jovan Andrić.

Facebook Komentari