OKK SRBOBRAN u plej of ide sa besprekornim učinkom

14. februar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaši srbobranskog Omladinskog kluba zabeležili su juče u Novom Sadu 13. pobedu u istom broju odigramih kola, i jedina su ekipa koja ima taj učinak u obe grupe Druge regionalne lige.

Poraz je u poslednjem kolu pretrpela ekipa “Sport’s World”, drugoplasirani tim A Grupe lige, rezultatom 82:99 (22:28, 27:29, 16:24, 17:18). Revanš utakmica, nakon samo dve nedelje, donela je u taktici novosadskog tima određene promene. Shvativši da ne mogu da pariraju Srbobrancima u reketu, tim je odlučio da se osloni na šut spolja, čime su u prvih par napada na meču došli do prednosti vezavši 4 trojke. Istovremeno su u odbrani udvajanjem pokušavali da onesposobe najboljeg šutera gostiju, Jovana Antića, da ponovi neverovatnih 50 ubačenih poena.

U ovim namera “Sport’s World” je i uspeo, ali nisu računali da će nedostatak Antićevih poena nadoknaditi Samardžić i Babić. Dušan Samardžić je postigao 39 poena uz 6 trojki, Jovan Antić je i pored svih mogućih blokiranja uspeo da pogodi 3 trojke i ubaci ukupno 24 poena, a Nikola Babić je doprineo sa 15 poena i 4 trojke. Mihajlo Vukomanović, koji je ovog puta zabeležio učinak od tek 2 poena, isto koliko i Strahinja Zelić, imao je problem sa ličnim greškama, vrlo rano ih je sakupio pa je odgovornost u odbrani pripala: pod košem Nemanji Trniniću (8 poena, 1 trojka) i Slobodanu Subiću (6 poena), dok je Radovan Babić (1 trojka) čistio sve van reketa.

“Još na početku sezone imali smo nameru da izborimo plej of, ali sigurno nisam mogao ni pretpostaviti da ćemo ga izboriti bez i jednog poraza. Na tome mogu da čestitam mojim momcima, stvarno su igrali odlično. Na startu ove utakmice su uspeli da iz minusa, pre kraja četvrtine, okrenu rezultat i na kraju da trijumfuju uz veliki višak na semaforu. Nemam ni jednu zamerku, jer je svaki od njih odigrao onako kako sam tražio. Nikola Babić i Dule Samardžić su vodili ekipu do pobede, Antić je bio pod velikim pritiskom odbrambenih igrača, nisu mu dali da šutne. Takođe odlična partija Trninića, Subića i kapitena Raleta.

U sledećem, poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, igramo kod kuće sa timom KK ‘Apatin’. Mi i bez te utakmice u plej of nosimo maksimalan broj bodova, ali sve jedno ćemo ići na pobedu jer ne želimo da kvarimo besprekoran učinak. Plej of kreće već po završetku regularnog dela prvenstva, prvi sledeći vikend. Po 4 najbolje plasirane ekipe iz obe grupe formiraju plej of, gde ćemo sa svakom ekipom odigrati po jednu utakmica. Mi smo jedini neporaženi, a svi drugi timovi imaju po dva poraza, što nama daje blagu prednost. Optimisti smo, a i mnogo nam je stalo do toga da osvojimo prvenstvo. Samo jedan tim ove sezone može da izbori mesto u Prvoj srpskoj ligi, ja i moji igrači daćemo sve od sebe da baš ‘Srbobran’ bude ta jedna ekipa”, rekao je trener Jovan Andrić posle pobede u Novom Sadu. Ova utakmica bila je i prilika da se promoviše novi komplet dresova, žuto-crna kombinacija koja jednako donosi sreću kao zeleno-bela.

Danas je pobedu izborila i juniorska ekipa srbobranskog kluba (2003. godište) u susretu sa timom iz Bačke Topole. Rezultat je posle 40 minuta igre bio 75:61. Iako i dalje nekompletni uspeli su mladi košarkaši da dođu do novih bodova, konstantno su držali visok stepen kvaliteta igre i kontrole rezultata. Stefan Rekić, najbolji pojedinac ove generacije, povredio se početkom treće četvrtine, kad palicu lidera preuzima njegov tri godine mlađi imenjak Jokanović. On uspeva da veže 3 trojke i uz pomoć centra, Strahinje Momčilovića, bez većih problema privodi utakmicu kraju održavajući prednost do isteka vremena.

Stefan Rekić postigao je 32 poena (7 trojki), samo u prvom poluvremenu 28, Stefan Jokanović 20 poena (5 trojki), Strahinja Momčilović 15 poena i veliki broj skokova, Stevan Neda 6 poena, Ivan Šeguljev 2 poena. Juniori su vezali tri pobede i sad imaju skor od šest pobeda i jednog poraza.

Facebook Komentari